Ada Amazonia soil

Ada Amazonia soil is een actieve bodem die is samengesteld uit organisch materiaal. Deze zwarte korrel zorgt voor een verlaging van de kH /pH waardoor zacht en licht zuur water ontstaat. Dit zijn de ideale omstandigheden voor (Caridina) garnalen en aquari

Lees meer...
€18,90 Incl. btw
Levertijd: Op voorraad, 1-2 werkdagen
Aantal: 43

Ada Amazonia soil

 

Amazonia soil van Ada is een actieve bodem die is samengesteld uit organisch materiaal, welke de eigenschappen bevatten om de pH en kH van het water te verlagen. De kleur van deze korrel is geïnspireerd door de kleuring van de Amazone. Hierdoor kunt u met deze bodem gemakkelijk de natuurlijke omgeving van de Amazone nabootsen.

Door de actieve bestanddelen van deze Amazonia soil wordt de kH effectief uit het water gebonden wat er voor zorgt dat de pH kan stabiliseren op een waarde van +- 6,0 (afhankelijk van het gebruikte water). Dit is de ideale pH waarde om garnalen op te kweken die van een lagere pH houden. Tevens is dit de beste pH waarde voor aquariumplanten omdat deze dan het gemakkelijkste voedingstoffen kunnen opnemen. De korrelgrootte is tussen de 2 en 5 millimeter wat er voor zorgt dat er veel bacteriën kunnen huizen in de bodem en dat planten optimaal in de bodem kunnen wortelen.

Deze korrels dragen dus bij aan een optimaal biologisch evenwicht in het aquarium. Ook ideaal te gebruiken in combinatie met een bodemfilter! Dit is een harde korrel die in het aquarium zeer lang de ronde vorm behoud.
 
De verschillen tussen ADA Aqua Soil Amazonia, Amazonia ver.2, en Amazonia light
 
Amazonia
De Amazonia soil van ada is geïnspireerd op de natuurlijke bodem van de amazone. Deze soil bevat dan ook veel organische zuren en voedingstoffen. Door de zwarte kleur komen kleuren van dieren mooi uit en krijgt het aquarium een natuurlijke, warme uitstraling. Deze bodem is ideaal voor een aquarium met veel aquariumplanten en aquaria waar een lage pH / kH gewenst is.
 
Amazonia ver.2
De Amazonia soil van ada is geïnspireerd op de natuurlijke bodem van de amazone. Door de zwarte kleur komen kleuren van dieren mooi uit en krijgt het aquarium een natuurlijke, warme uitstraling. Echter is de Amazonia ver.2 voorzien van minder voedingsstoffen zoals nitraten en organische stoffen wat de opstartfase gemakkelijker maakt en de kans op algen verlaagt in een aquarium met een lage/middel hoeveelheid aquariumplanten. De pH / kH verlagende werking is het zelfde t.o.v. Amazonia. Dit maakt Amazonia ver.2 meer geschikt voor (garnalen) aquaria met middel tot weinig aquariumplanten / mossen.
 
Amazonia light
De Amazonia light verschilt buiten een lichtere kleur ook in de hoeveelheid toegevoegde organische stoffen en stikstof. Dit zorgt dat de kans op problemen gedurende de opstartperiode van het aquarium worden vermindert. Plantengroei zal trager van start gaan, maar de kans op algengroei zal ook sterk worden verminderd. Dit maakt Amazonia light de ideale pH verlagende bodem voor een beginnend aquariaan.

Gebruiksaanwijzing

• De soil voor gebruik niet wassen.
• Voeg het water langzaam toe aan het aquarium.
 

Hoeveelheid

30 cm aquarium (12 l) nodig ongeveer 3 liter soil.
45 cm aquarium (35 l) nodig ongeveer 6-8 liter soil.
60 cm aquarium (57 l) nodig ongeveer 8-11 liter soil.
90 cm aquarium (155 l) nodig ongeveer 24-32 liter soil.

 

M Houttuin 26-05-2020 21:49

Perfect!!!


a van oorschot 16-02-2020 11:30

Prima product, de planten zijn er goed op gestart en nu na 4 weken vliegen ze zowat uit de bak! Een nadeel is wel dat de waterwaardes pas goed zijn 5x na waterwissel.In het begin was vooral de GH waarde erg laag -3GH. Dit alles in een Juwel 125 en verversen met kraanwater. Mvg Ad.van.Oorschot.


Bosbessenlaan 41 Bal 11-07-2019 15:34

Supper


D Verjans 10-07-2019 14:16

Een absolute aanrader. Heel mooi. Alle vissen functioneren perfect ook de bodemvissen. Het water is in superconditie en ook de planten doen het zeer goed. Een aanrader: gebruik ook de fijne aquasoil om de planten te gronden.


Coos Min 24-02-2019 12:33

Super bodem. Doet wat het moet doen.
Super planten groei


rg van heijdoorn 15-02-2019 21:05

Het is super goed de Ada soil d’r beste bodem voor alle neocaradina


S Bronsgeest 18-01-2019 20:06

Alle aquariumplanten groeien uitstekend op deze voedingsbodem. Het is het geld dubbel en dwars waard geweest!


R. R Van Erven 15-01-2019 20:39

Er is maar 1 woord

Perfect


Jeffrey Muller 08-06-2018 14:35

Zeer goed product om de PH waarde naar beneden te brengen. Houd er wel rekening mee dat het product ammonia produceert de eerste +/- maand.


R Pen 04-06-2018 15:27

Prima bodem doet wat hij moet doen


Frans W.L. Krapels 23-04-2018 22:51

Ben er tot nu toe tevreden over, het enige nadeel vind ik dat bij de geringste aanraking van de bodem, om er iets in te doen, het erg "stuift". Wat niet wegneemt dat ik het hoe het er nu uitziet blijf gebruiken.


M Koops 10-04-2018 20:55

Prima spul. De garnalen doen het er goed op.


C Wander 03-04-2018 22:44

Ik had voor mijn garnalenaquarium een Ph verlagende bodem nodig en dan het liefst een donkere. Daarom heb ik, hoewel prijzig, gekozen voor Ada Amazonia soil.

Nu, bijna 3 weken na inrichten van het aquarium kan ik zeggen dat er ondanks alle voorzorgsmaatregelen ruim een dag absolute "mist" heerste en er veel "rotzooi" aan het oppervlak dreef. Daarna werd het helder en bij de wekelijkse controle kreeg ik waterwaarden die ik met andere bodems on andere aquaria nog niet bereikt had. Wat bovendien ook opvalt, is dat stekken van planten uit andere bakken het op deze bodem veel beter doen. Dus ook voor mijn 2e garnalenaquarium Ada Amazonia soil en natuurlijk ook weer besteld bij Online Aquariumspullen,


W Arp 13-11-2017 23:51

Eerste keer dat ik dit gebruik. Na veel lezen op internet voor deze soil gekozen. Ziet er erg mooi uit en planten doen het er tot nu goed op. Dus zeer tevreden!


4.85 sterren gebaseerd op 14 beoordelingen