OsmoseWat is osmose water?

 

Osmosewater is kraanwater dat door middel van omgekeerde osmose (RO) gefilterd is en vrij is van mineralen en omzuiverheden. Omgekeerde osmose is een proces waarbij kraanwater onder hoge druk door een membraan wordt geperst om de opgeloste vaste stoffen, organische stoffen, bacteriën en mineralen uit het water te filteren.

Osmosewater heeft een zeer lage concentratie opgeloste stoffen en een hoog niveau van zuiverheid, omdat het meeste van de onzuiverheden uit het water zijn verwijderd. Dit maakt osmosewater geschikt voor vele toepassingen, waaronder laboratoriumwerk, aquariums, en als drinkwater voor mensen die gevoelig zijn voor de mineralen in kraanwater.

Omdat ook alle KH verdwijnt is de pH van osmose water zeer gemakkelijk te regelen. Ideaal voor garnalen en andere dieren die houden van zach (zuur) water. Eventueel kan KH weer worden toegevoegd om de pH te laten stijgen.

 

 

Hoe maak ik osmose water?

 

Om zelf osmose water te maken, heb je een osmose apparaat (ook wel omgekeerde osmose (RO) systeem genoemd) nodig. Dit systeem maakt gebruik van een membraan om mineralen en onzuiverheden uit het water te verwijderen.

Hier zijn de stappen om osmosewater te maken met een osmose-systeem:

  1. Sluit het osmose-apparaat aan op de waterleiding en zorg ervoor dat het membraan en de filters correct zijn geïnstalleerd.
  2. Laat het water door het osmoseapparaat stromen en wacht tot het volledig is gefilterd.
  3. Verzamel het gezuiverde water in een schone container en bewaar het op een koele, droge plaats.

Let op: het is van belang om het RO-systeem regelmatig te onderhouden en de filters regelmatig te vervangen om goede kwaliteit osmosewater te kunnen blijven maken.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »