Aquarium DecoratieWaarom decoratie in aquarium?

 

Decoratie in een aquarium wordt toegevoegd om een aantrekkelijke en natuurlijke omgeving te creëren voor de vissen en andere aquatische dieren die erin leven. Het biedt ook schuilplaatsen en plekken om te verstoppen voor de dieren, wat bijdraagt aan hun welzijn. Daarnaast kun je natuurlijk met behulp van decoratie in de vorm van achterwand, hout, stenen of ornamenten een mooie aquascape bouwen.

 

10 Aquarium decoratie tips:

 1. Maak eerst een plan en denk na over de sfeer die je in jouw aquarium wilt terug zien. Laat je inspireren door de natuur.
 2. Gebruik een thema voor een geordende en consistente uitstraling.
 3. Gebruik houten elementen, zoals takken en wortels, om de aquascape diepte en textuur te geven.
 4. Probeer diepte te creëeren door kleine decoratieve elementen vooraan te plaatsen en grotere planten en decoratieve elementen achter in het aquarium te plaatsen.
 5. Zorg dat er voldoende zwemruimte is voor de aquariumbewoners. Dat is goed voor de vissen en u wilt uiteindelijk ook van de vissen kunnen genieten.
 6. Maak gebruik van hoogteverschillen. Leg vooraan een dunnere bodemlaag en laat deze oplopen naar de achterkant van het aquarium. De bodem hoeft niet een strakke laag zijn: hier en daar hoogteverschillen geven een natuurlijkere look.
 7. Gebruik een achterwand of aquariumposter om de aquascape visueel af te schermen en de diepte te vergroten.
 8. Voeg aquarium stenen, rotsen en schuilplaatsen toe voor vissen, garnalen of kreeften. Daar kunnen ze zich veilig verstoppen.
 9. Voeg planten toe voor een natuurlijke uitstraling en om zuurstof toe te voegen aan het water.
 10. Voeg een accentstuk toe zoals een ornament of gezonken schip.

 

10 inspiratie voorbeelden van veel gebruikte aquarium decoratie:

 1. Kienhout (driftwood) wordt heel erg vaak als aquarium decoratie gebruikt. Het zit vol goede stoffen (tannines) die helpen bij het voorkomen van bacteriën en ziektes. Deze tannines komen van nature voor in de leefomgeving van de aquariumdieren.
 2. Aquarium stenen of rotsen: Er zijn veel aantrekkelijke stenen en rotsen in diverse maten die een uitstekende aanvulling zijn op veel aquaria. Ze zijn ook ideaal voor aquaria met een natuurthema, waarbij vissen worden gerustgesteld door hun oorspronkelijke habitat na te bootsen.
 3. Schuilplaatsen in de vorm van bijvoorbeeld kleine boomstammen. Vissen kunnen zich er veiliger in voelen.
 4. Gezonken schepen geven altijd een gevoel van onderwater leven en passen uitstekend in de wat grotere aquaria.
 5. Ornamenten of ruines in de vorm van oude of vervallen gebouwen.
 6. Bruisstenen geven niet alleen een mooi bubbel-effect, maar geven ook nog eens extra zuurstof af aan het water.
 7. Kleine decoratie bonsai boompjes, deze kunt u bekleden met bijvoorbeeld javamos om een extra mooi effect te creëren.
 8. Vergeet de aquariumplanten niet. Deze zijn onmisbaar voor een biologisch evenwicht in het aquarium. Daarnaast zijn er ook aquarium mossen die u bijvoorbeeld kunt aanbrengen op stenen of aquarium hout.
 9. Gebruik een mooie achterwand of poster die past bij het thema dat u gebruikt bij uw aquarium.
 10. Maak gebruik van goede verlichting zodat u uw planten, vissen en decoratie goed kunt zien.

We hebben hier wat voorbeelden van aquarium decoratie gegeven, maar kijkt u eens rustig rond op onze website. Er is voldoende keuze op het gebied van decoratie. Wilt u aquarium decoratie kopen, maar hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.