Kruisschema garnalen

Kruisschema aquarium garnalen

 

kruisschema garnalen


Sommigge garnalen kunnen met elkaar kruisen. Het is belangrijk om onderscheid te houden tussen de neocaridina en de caridina soorten. De zelfde soort kan met elkaar kruisen. Caridina garnalen kruisen met elkaar en neocaridina garnalen kruisen met elkaar. 

Garnalen van twee verschillende soorten kunnen niet met elkaar kruisen. Het is dus goed mogelijk om garnalen uit de neocaridina groep te houden met garnalen uit de caridina groep. Let echter wel op de waterwaarden. De waterwaarden kunnen verschillen voor elke garnalensoort. Om problemen te voorkomen is het raadzaam om twee soorten garnalen bij elkaar te zoeken die op ongeveer de zelfde waterwaarden gehouden kunnen worden.

Is kruisen nu erg? Dat hoeft niet. Echter is de ervaring wel vaak zo dat wanneer verschillende garnalen van de zelfde soort kruisen de kleur minder wordt. Dit hoeft niet bij elke garnaal het geval te zijn, maar dit kunnen ook enkele exemplaren in de nakweek zijn. 

Garnalen kruisen kan zelfs erg mooi, leuk en interessant zijn! Erg veel nieuwe garnalensoorten (denk aan tai-bee > kruising tijger x crystal red/black) ontstaan door het kruisen van garnalen. Op deze manier kunnen er nog veel nieuwe garnalen op de markt komen die we deze dagen nog niet kennen.

 

onlineaquariumspullen