GarnalenvoerIs het belangrijk om speciaal garnalenvoer te gebruiken ?

Voor een goed en evenwichtig dieet is het van belang dat garnalen voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Deze voedingsstoffen halen garnalen uit zowel speciaal garnalenvoer als uit natuurlijke voedingsbronnen:

  • Garnalenvoer: is samengesteld om te voldoen aan de dagelijkse voedingsbehoeften van garnalen. Dit voer kan in verschillende vormen gevoed worden, zoals sticks en poeder. Deze voeders bevatten essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen en mineralen. Al deze stoffen zijn nodig voor een gezonde groei en voortplanting.
  • Natuurlijke voedselbronnen: garnalen zullen ook graag grazen op natuurlijk voedsel dat in een aquarium aanwezig is, zoals algen, dood organisch materiaal en micro-organismen. Daarnaast zijn garnalen dol op diverse bladsoorten.
  • Bladgroenten: Sommige aquarianen voegen ook groenten toe aan het aquarium, zoals courgette, komkommer en spinazie. Deze bieden garnalen de mogelijkheid om eraan te knabbelen.

Een variatie in het dieet van zowel speciaal garnalenvoer als natuurlijk voedsel draagt bij aan een evenwichtige voeding en kan de gezondheid, kleuring en voortplanting van garnalen positief beïnvloeden.

 

Hoe vaak moet ik garnalen voeren?

Garnalen hoeven niet elke dag gevoerd te worden, ook niet als het aquarium een hoge bezetting heeft. Wanneer een aquarium een hoge bezetting heeft kunt u per voederbeurt wat meer voeren.

Garnalen om de dag voeren is voldoende. Let er wel op dat wanneer er compleet voer gegeven wordt, dit voldoende is voor volwassen garnalen. In geval van groenten, bladeren en bijvoeding is afwisseling sterk aan te raden.

 

Is het beter om speciaal voer te gebruiken voor baby garnalen?

Ja, het is over het algemeen aan te raden om speciaal voer te gebruiken voor baby garnalen. Jonge garnalen hebben specifieke voedingsbehoeften die verschillen van die van volwassen garnalen. Het juiste voer voor baby garnalen voorziet hen van de benodigde voedingsstoffen om gezond te groeien en zich te ontwikkelen.

Voor baby garnalen is het van belang om stofvoer te geven. Kleine garnalen zitten vaak nog stil in mossen en planten en kunnen dan het grote voer niet vinden. Stofvoer waait gemakkelijk door het hele aquarium zodat het ook alle kleine garnalen bereikt. Dit verhoogt het overlevingspercentage kleine garnalen aanzienlijk.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »