Aquarium filtersWelkom bij onze uitgebreide aanbod van aquariumfilters! Of je nu een beginnende aquariaan bent of een doorgewinterde professional, wij hebben de perfecte filteroplossing voor jouw aquarium. Hier vindt u een breed scala aan filters: van sponsfilters tot externe filters en alles daartussenin. Met hoogwaardige merken en innovatieve technologieën zorgen onze filters voor een gezonde en schone leefomgeving voor vissen en planten.

 

Een van de meest populaire filteropties voor kleinere aquariums is het sponsfilter. Dit type filter maakt gebruik van een speciale spons om vuil en afval uit het water te verwijderen. Het sponsfilter is zeer efficiënt en zorgt voor een optimale biologische filtratie. Een sponsfilter is daarnaast gemakkelijk te schoon te maken.

 

Naast het sponsfilter bieden hebben we ook diverse aquariumfilters in ons assortiment. Een veel gekozen filter is het externe aquarium filter. Dit filter wordt buiten het aquarium geplaatst en biedt een krachtige filtratie. Het externe filter wordt veel gebruikt  voor grotere aquariua en zorgt voor een optimale waterkwaliteit. Met verschillende compartimenten voor de diverse filtermedia kun je het filter aanpassen aan de behoeften van jouw aquarium.

 

Een andere optie is het binnenfilter voor het aquarium. Dit zijn meestal compacte filters die in het aquarium zelf worden geplaatst. Een binnenfilter (ook intern filter genoemd) biedt zowel mechanische als biologische filtratie. Het binnenfilter is eenvoudig te installeren en te onderhouden, en wordt vooral voor kleinere aquaria gebruikt. Deze filters zijn vaak uitgerust met  verstelbare stromingsregelaars waarmee de watercirculatie naar wens aangepast kan worden.

 

Voor extra filtratie en nóg schoner van het water kun je ook gebruik maken van een UV-filter. Een UV-filter maakt gebruik van ultraviolet licht om algen, bacteriën en andere schadelijke micro-organismen te verwijderen. Dit zorgt voor kristalhelder water. Eigenlijk is een UV-filter geen filter op zich, maar een extra toegevoegde functionaliteit: sommige interne of externe filters hebben een ingebouwd UV-filter. Daarnaast is het ook mogelijk om een bestaand filter uit te breiden met een UV-filter.

 

Naast de filters zelf bieden we ook een breed scala aan filteraccessoires en -materialen. Van filtermatten en filterpompen tot voorfilters en filtermedia, we hebben alles wat je nodig hebt om je filtersysteem optimaal te laten functioneren. Met hoogwaardige materialen en merken zorgen we ervoor dat je de beste resultaten behaalt.

 

Of je nu op zoek bent naar een specifiek type filter of gewoon meer wilt weten over aquariumfiltratie, onze categoriepagina over aquariumfilters biedt de informatie en producten die je nodig hebt. Blader door ons assortiment, vergelijk verschillende opties en maak een weloverwogen keuze. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste filteroplossing voor jouw aquarium.