CO2-flessen vullen

Wij hebben bij Onlineaquariumspullen op locatie een professioneel CO2 vulstation. Met dit vulstation kunnen wij CO2 flessen t/m 10 kilo inhoud vullen. Een vereiste hierin is natuurlijk dat de fles over een geldige keuringsdatum beschikt. Daarnaast kunnen wij enkel flessen vullen met een schroefdraad W 21,8 x 1/14. Dit is de gebruikelijke maat voor nagenoeg alle aquarium CO2 flessen & systemen.

Er zijn een aantal manieren waarop wij werken:

 

Zelf Langskomen in Drachten

U kunt bij ons langskomen met uw lege CO2 fles. Deze kunnen wij ter plaatse voor u vullen waarna u enkel de vulling bij ons hoeft af te rekenen. U krijgt dan de zelfde fles mee als welke u heeft ingeleverd om te laten vullen. Informeer altijd voor uw komst of er iemand aanwezig is die uw fles kan vullen.

Langskomen kan ook in combinatie met onderstaand punt (omruiling).

 

Omruiling

Wij hebben een groot assortiment aan CO2 flessen met een inhoud van 500 gram, 1.5 kilo, 2.0 kilo, 3.0 kilo, 6.0 kilo en 10.0 kilo. Deze flessen kunt u via de webshop bij ons aanschaffen waarna u volledig eigenaar bent van de fles, maar wij kunnen deze ook in bruikleen aan u meegeven.

In geval van bruikleen betaalt u borg voor de fles. Dit is gelijk aan de verkoopprijs op de webshop, maar de fles blijft dan van ons. U kunt dan de fles laten vullen met CO2-gas en meenemen naar huis. Wanneer de fles leeg is kunt u deze opnieuw bij ons laten vullen waarvoor u uiteraard alleen de CO2-vulling hoeft te betalen. Wij hebben echter gevulde flessen op voorraad, waardoor wij waarschijnlijk de door u meegebrachte fles houden en een gevulde direct uit voorraad mee kunnen geven.

Wanneer u uiteindelijk de fles weer inlevert om welke reden dan ook krijgt u de reeds betaalde borg van ons weer retour. Let op dat de bruikleen methode enkel kan met een door ons uitgeleende fles! Wanneer de fles door een andere partij is uitgegeven kunnen wij deze natuurlijk wel gewoon vullen.

 

Gebruik maken van de vulmethode of de omruiling methode op afstand?

 

U heeft een lege fles thuis maar woont niet in de buurt, dit kan natuurlijk! Wij werken dan als volgt;

 1. U koopt de bijpassende CO2 vulling voor uw fles in de webshop.
 2. U stuurt de lege fles naar naar ons op middels onze retourmethode. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Vermeld duidelijk op een begeleidend briefje het ordernummer van de door u aangeschafte CO2 vulling.
 3. Wij vullen de CO2 fles en sturen deze aan u retour. Let op; bij aankoop van de CO2 vulling en met een totaalbedrag onder het franco leverbedrag (€ 60 nl / € 80 BE/DE) betaalt u de verzendkosten voor deze zending reeds bij uw bestelling. Bestelt u meer producten dan enkel de vulling dan wachten wij tot de fles is gevuld en het geheel in 1 zending aan u verzonden kan worden.
 4. Bij een bestelling boven het franco leverbedrag in de webshop komt de gevulde fles (samen met de andere producten) kosteloos bij u terug!

 

Aandachtspunten

 • Het toesturen van de fles is op eigen risico
 • Stuur de fles altijd op met beschermbeugel om schade aan de kop te voorkomen
 • Zorg dat duidelijk is dat de fles van u komt en wat er mee moet gebeuren (ordernummer vulling, o.i.d.).
 • Flessen met veel roest en/of beschadigingen aan bijvoorbeeld de schroefdraad kunnen wij niet vullen. Ook het retour zenden van deze fles is dan voor eigen rekening.
 • Een fles met een restdrukventiel kunnen wij niet vullen.
 • De CO2 fles heeft een uitwendige schroefdraad M21,8 x 1/4 volgens Europese DIN 477. Dit betekent dat deze flessen geschikt zijn voor alle Europese drukregelaars in combinatie met uitwendig schroefdraad.

 

Veiligheidswaarschuwingen

 • Adem het CO2 gas niet direct in
 • Draai de fles dicht voor het afkoppelen
 • Stel de fles niet bloot aan direct zonlicht of temperaturen boven de 40°C
 • Draai de fles voorzichtig open voor gebruik
 • Fles rechtopstaand gebruiken
 • Uit de buurt van kinderen houden
 • Niet opslaan of gebruiken in slecht geventileerde ruimtes
 • Alleen bijvullen bij geautoriseerde bedrijven met de juiste, gekeurde techniek
 • Houd minimaal 2 bar druk in de fles, fles niet helemaal leegmaken

 

CO2 fles vullen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »