Aquarium hout wordt al lang gebruikt in aquaria en terraria. Hout zit vol goede stoffen (tannines) die helpen bij het voorkomen van ziektes en bacteriën. Daarnaast vormt hout een voedselgebied voor garnalen en dient het tevens als natuurlijke schuilplaats.
 
Op hout groeit een biofilm van kleine, nuttige micro organismen. Deze micro organismen vormen een constante voedingsbron voor (kleine) garnalen. Dit zorgt voor een constante aanwezigheid van voedsel wat erg belangrijk is voor de overleving van jonge garnalen.


Kienhout / driftwood

€4,95

Kienhout zit vol goede stoffen (tannines) die helpen bij het voorkomen van bacteriën en ziektes. Kienhout bevat daarnaast een biofilm, wat een belangrijke voedselbron is voor garnalen. Verkrijgbaar in 5 verschillende maten (tussen de 10 en 50 centimeter).

Cholla wood

€3,75

Cholla wood is een prachtige, natuurlijke decoratie voor uw aquarium dat tevens dienst doet als schuilplaats en voedselbron voor uw garnalen. Maat: 12-15cm, en een diameter van 1,5-3cm

Spiderwood

€8,95

Spiderwood is hout met een grillige structuur en een natuurlijke uitstraling. Spiderwood is zeer populair en wordt veel gebruikt tijdens aquascapen. Wij hebben 4 verschillende maten beschikbaar (tussen de 20 en 100 centimeter).

HS-aqua spiderwood twigs

€5,75

De HS-aqua spiderwood twigs zijn een mooie toevoeging op een compleet stuk spiderwood of andere hardscape. Met de losse twigs kunnen gemakkelijk gaten worden opgevuld en bijvoorbeeld plantenwortels worden nagebootst.

Mopani hout

€5,95

Mopani hout is hout uit Afrika. Mopani hout heeft een mooie textuur met verschillende kleuren. Mopani hout is zeer zwaar en zinkt direct. Ideale schuilplaats voor alle aquariumdieren. Verkrijgbaar in 2 verschillende formaten.

Trunk Tree

€6,95

De Trunk Tree is een unieke houtsoort die zeer geschikt is voor gebruik in aquaria. De Trunk Tree heeft vaak 1 verdikking/punt vanuit waar meerdere vertakkingen lopen. Deze groeiwijze geeft een zeer natuurlijk effect. Verkrijgbaar in meerdere formaten.

River wood

€5,95

River wood is een donkere, grillige houtsoort. River wood zit vol goede stoffen (tannines) die helpen bij het voorkomen van bacteriën en ziektes. Op river wood ontstaat tevens een biofilm, wat een belangrijke voedselbron is voor garnalen.

HS-aqua Carbo Root

€24,95

HS-aqua Carbo Root (eucalyptus hout) is prachtig hout met veelal grillige stukken, oppervlakken en vertakkingen. Carbo Root lijkt veel op een boomstam met boomwortels en is dan ook goed te gebruiken in aquascapes. Verkrijgbaar in 3 afmetingen.

Tantora drift branch wood

€17,95 €8,95

Tantora drift branch wood zijn takjes hardhout van 30-40 cm die veilig zijn voor garnalen en andere aquariumbewoners. Zinken nadat ze 2-5 dagen in het water zijn gedrenkt.

Wabi Kusa driftwood

€8,95

Wabi Kusa driftwood 5-12cm zijn natuurlijke stukjes drijfhout/kienhout. Driftwood is zeer geschikt voor gebruik in de Wabi Kusa en geeft het geheel een natuurlijke uitstraling. Ook zeer geschikt voor gebruik in aquaria. Inhoud: 2 stukjes van 5-12cm.

Wabi Kusa honeycomb wood

€8,95

Wabi Kusa honeycomb wood zijn natuurlijke stukjes hout met gaten. Honeycomb wood is zeer geschikt voor gebruik in de Wabi Kusa en geeft het geheel een natuurlijke uitstraling. Ook zeer geschikt voor gebruik in aquaria. Inhoud: 2 stukjes van 5-12cm.

Wabi Kusa slim wood

€8,95

Wabi Kusa slim wood zijn natuurlijke stukjes spiderwood (mini). Slim wood is zeer geschikt voor gebruik in de Wabi Kusa en geeft het geheel een natuurlijke uitstraling. Ook zeer geschikt voor gebruik in aquaria. Inhoud: 2 stukjes van 7-18cm.

Wabi Kusa dark slim wood

€8,95

Wabi Kusa dark slim wood zijn natuurlijke stukjes river wood. Dark slim wood is zeer geschikt voor gebruik in de Wabi Kusa en geeft het geheel een natuurlijke uitstraling. Ook zeer geschikt voor gebruik in aquaria. Inhoud: 2 stukjes van 7-18cm.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »