Anubias Nana

De Anubias Nana is een van de kleinste Anubias soorten en is zeer gemakkelijk te houden. De donkergroene bladeren van de Nana zitten op korte steeltjes wat de plant tot een compact geheel maakt. Wordt max. +- 8/12 centimeter hoog.

Artikelnummer: Planteneiland

Anubias Nana

 

De Anubias Nana (Dwerg Speerblad) is een van de kleinste Anubias soorten en is net zoals de andere Anubias soorten zeer gemakkelijk te houden. De stevige, donkergroene bladeren van de Nana zitten op korte steeltjes wat de aquariumplant tot een natuurlijk en compact geheel maakt. Met zijn geringe hoogte van maximaal +- 8/12 centimeter is deze aquariumplant zeer geschikt om te gebruiken in de voorzone van het aquarium.

Deze Anubias soort vormt net als alle andere soorten een Rizoom (wortelstok). De rizoom zal langzaam verder groeien en in lengte toenemen waardoor de plant zich in de breedte uitbreidt. Tevens is de rizoom goed te knippen en in meerdere stukken te verdelen waardoor deze aquariumplant gemakkelijk te stekken is. Plant de rizoom niet direct in de bodem, dan kan deze gaan rotten. Het beste is de Anubias te planten op hout, steen of andere hardscape.

De Anubias Nana is een trage groeier welke niet te moeilijke eisen stelt aan de waterwaarden. Deze aquariumplant is daarom zeer geschikt toe te passen in vrijwel elk aquarium. Tevens geschikt voor gebruik in discus aquaria en paludaria.

100% veilig voor direct gebruik in het aquarium.

Kenmerken

Herkomst (west) Afrika
Hoogte 10-12 centimeter
Temperatuur 22 - 30° C
Licht weinig - veel
pH 5,5 - 8,0
Soort Makkelijk

Deze plant wordt geleverd in een 5cm pot.

 

Hoe kan ik de Anubias Nana vermeerderen?

De Anubias nana maakt zijscheuten aan, die uiteindelijk hun eigen bladeren en wortels ontwikkelen.
Wacht tot deze zijscheuten minimaal enkele centimeters lang zijn geworden worden en wortels zich goed ontwikkeld hebben.
Knip de zijscheuten vervolgens lost van de moederplant waarbij ieder stukje minimaal één gezonde wortel en een aantal bladeren heeft.
Plant de scheuten daarna voorzichtig in het substraat waarbij de wortelstok niet volledig bedekt wordt.
Daarna is het vooral een kwestie van geduld omdat de Anubia Nana een langzame groeier is.

Hoe kan ik de Anubias Nana vermeerderen?

Snoeien van de Anubias Nana doe je door de bladeren voorzichtig dichtbij de wortelstok af te knippen.
Verwijder niet te veel blad in één keer omdat de plant de bladeren nodig heeft voor de fotosynthese. Haal afgeknipte bladeren uit het aquarium.
Zorg er voor dat je tijdens het snoeien de wortelstok niet te ver uit de bodem trekt.

Ilse Doedens 08-05-2023 19:26

Goede hoeveelheid voor de prijs


U Meersseman 27-02-2023 12:03

product in goeie staat ontvangen en heel mooi


5 sterren op basis van 2 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »