Anubias Nana

De Anubias Nana is een van de kleinste Anubias soorten en is zeer gemakkelijk te houden. De donkergroene bladeren van de Nana zitten op korte steeltjes wat de plant tot een compact geheel maakt. Wordt max. +- 8/12 centimeter hoog.

Artikelnummer: Planteneiland
Aantal: 3

Anubias Nana

 

De Anubias Nana (Dwerg Speerblad) is een van de kleinste Anubias soorten en is net zoals de andere Anubias soorten zeer gemakkelijk te houden. De stevige, donkergroene bladeren van de Nana zitten op korte steeltjes wat de aquariumplant tot een natuurlijk en compact geheel maakt. Met zijn geringe hoogte van maximaal +- 8/12 centimeter is deze aquariumplant zeer geschikt om te gebruiken in de voorzone van het aquarium.

Deze Anubias soort vormt net als alle andere soorten een Rizoom (wortelstok). De rizoom zal langzaam verder groeien en in lengte toenemen waardoor de plant zich in de breedte uitbreidt. Tevens is de rizoom goed te knippen en in meerdere stukken te verdelen waardoor deze aquariumplant gemakkelijk te stekken is. Plant de rizoom niet direct in de bodem, dan kan deze gaan rotten. Het beste is de Anubias te planten op hout, steen of andere hardscape.

De Anubias Nana is een trage groeier welke niet te moeilijke eisen stelt aan de waterwaarden. Deze aquariumplant is daarom zeer geschikt toe te passen in vrijwel elk aquarium. Tevens geschikt voor gebruik in discus aquaria en paludaria.

100% veilig voor direct gebruik in het aquarium.

Kenmerken

Herkomst (west) Afrika
Hoogte 10-12 centimeter
Temperatuur 22 - 30° C
Licht weinig - veel
pH 5,5 - 8,0
Soort Makkelijk

Deze plant wordt geleverd in een 5cm pot.

 

Naast deze anubias plant is de anubias aquarium plant ook in de volgende uitvoeringen verkrijgbaar:

0 sterren op basis van 0 beoordelingen