Anubias 'Mini Coin' - In vitro cup

De Anubias 'Mini Coin' is een kweekvariant op de Anubias barteri, gekweekt bij Tropica. Deze plant maakt heel veel kleine ronde blaadjes op korte steeltjes waardoor de Mini Coin een zeer compacte groeivorm heeft. Wordt +- 5 tot 10 centimeter hoog.

Lees meer...
Aantal: 5

Anubias 'Mini Coin' - In vitro cup

 

De Anubias 'Mini Coin' is een kweekvariant op de Anubias barteri, gekweekt bij Tropica. Deze plant maakt heel veel kleine ronde blaadjes op korte steeltjes waardoor de Mini Coin een zeer compacte groeivorm heeft. De bladeren zijn +- 0,1 tot 0,5 centimeter groot en hebben de ronde vorm van een muntje, zoals de titel suggereert.

Deze Anubias soort vormt net als alle andere soorten een Rizoom (wortelstok). Hiermee is deze aquariumplant goed vast te maken op hard-scape zoals hout en stenen.

De rizoom zal langzaam verder groeien en in lengte toenemen waardoor de plant zich in de breedte uitbreidt. Tevens is de rizoom goed te knippen en in meerdere stukken te verdelen waardoor deze aquariumplant gemakkelijk te stekken is. Plant de rizoom niet direct in de bodem, dan kan deze gaan rotten.

De Anubias 'Mini Coin' heeft net als alle andere Anubias soorten bijzonder taaie bladeren. Door de stugge bladeren is de Anubias geschikt voor vrijwel alle aquaria.

 

Hoogte 5-10+ centimeter
Temperatuur 18 - 30° C
Licht weinig - veel
pH 5,5 - 8,0

0 sterren op basis van 0 beoordelingen