Anubias barteri var. nana - In pot

De Anubias barteri var. nana is de meest bekende en gebruikte Anubias soort in het aquarium. Tevens is de Anubias nana de kleinste Anubias soort met bladeren die ongeveer 8 centimeter groot worden. Wordt +- 8 tot 10 centimeter hoog.

Lees meer...
Aantal: 1

Anubias barteri var. nana - In pot

 

De Anubias barteri var. nana is de meest bekende en gebruikte Anubias soort in het aquarium. Tevens is de Anubias nana de kleinste Anubias soort met bladeren die ongeveer 8 centimeter groot worden. De Anubias soorten zijn gemakkelijk in het aquarium te houden en zijn trage groeiers.

Deze Anubias soort vormt net als alle andere soorten een Rizoom (wortelstok). Hiermee is deze aquariumplant goed vast te maken op hard-scape zoals hout en stenen.

De rizoom zal langzaam verder groeien en in lengte toenemen waardoor de plant zich in de breedte uitbreidt. Tevens is de rizoom goed te knippen en in meerdere stukken te verdelen waardoor deze aquariumplant gemakkelijk te stekken is. Plant de rizoom niet direct in de bodem, dan kan deze gaan rotten.

De Anubias barteri var. nana heeft net als alle andere Anubias soorten bijzonder taaie bladeren. De bladeren worden ongeveer 8 centimeter en kunnen wel jaren aan de plant blijven zitten. Door de stugge bladeren is de Anubias geschikt voor vrijwel alle aquaria.

 

Hoogte 8-10 centimeter
Temperatuur 15 - 30° C
Licht weinig - veel
pH 5,5 - 8,0

Corné van der Vliet 27-03-2020 17:37

Mooie plant, groeit goed en is de finishing touch voor je aquarium


j steevens 15-05-2018 21:19

Mooie planten er zaten zelfs bloemknoppen in. Goede kwaliteit, snelle service


5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen