Anubias barteri nana - In vitro cup

De Anubias barteri var. nana is de meest bekende en gebruikte Anubias soort in het aquarium. Tevens is de Anubias nana de kleinste Anubias soort met bladeren die ongeveer 8 centimeter groot worden. Wordt +- 8 tot 10 centimeter hoog.

Lees meer...
Aantal: 4

Anubias barteri nana - In vitro cup

 

De Anubias barteri var. nana is de meest bekende en gebruikte Anubias soort in het aquarium. Tevens is de Anubias nana de kleinste Anubias soort met bladeren die ongeveer 8 centimeter groot worden. De Anubias soorten zijn gemakkelijk in het aquarium te houden en zijn trage groeiers.

Deze Anubias soort vormt net als alle andere soorten een Rizoom (wortelstok). Hiermee is deze aquariumplant goed vast te maken op hard-scape zoals hout en stenen.

De rizoom zal langzaam verder groeien en in lengte toenemen waardoor de plant zich in de breedte uitbreidt. Tevens is de rizoom goed te knippen en in meerdere stukken te verdelen waardoor deze aquariumplant gemakkelijk te stekken is. Plant de rizoom niet direct in de bodem, dan kan deze gaan rotten.

De Anubias barteri var. nana heeft net als alle andere Anubias soorten bijzonder taaie bladeren. De bladeren worden ongeveer 8 centimeter en kunnen wel jaren aan de plant blijven zitten. Door de stugge bladeren is de Anubias geschikt voor vrijwel alle aquaria.

 

Hoogte 8-10 centimeter
Temperatuur 15 - 30° C
Licht weinig - veel
pH 5,5 - 8,0

Gemakkelijke aquarium plant

 

Naast deze anubias  is de anubias aquarium plant ook in de volgende uitvoeringen verkrijgbaar:

Ludo Van Dun 02-08-2023 16:10

in goede staat


5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »