Aquarium Grind BodembedekkingAquarium grind is één van de meest populaire aquarium bodembedekkingen. Aquarium grind is er in meerdere verschijningsvormen: naast natuurgrind kennen we ook kwartsgrind. Kwartsgrind is dubbel gebakken en afgerond zodat deze 100% veilig is voor vissen, garnalen en slakken. Dit aquarium grind is kH en pH neutraal en doet niks met de waterwaarden. Zorgt tevens voor een uitstekende bacteriehuishouding.

Door de ronde vorm is de doorstroming in de bodem optimaal. In de bodem vinden veel omzettingen plaats die zorgen voor een optimale waterkwaliteit. Deze korrel zal nooit breken en altijd zijn originele vorm en kleur behouden.
Het beste aquarium grind kan worden gebruikt voor een natuurlijke uitstraling van uw aquarium. Vaak wordt aquariumgrind gebruikt in combinatie met een voedingsbodem, waarbij de voedingsbodem zorgt voor de noodzakelijke voeding voor uw aquariumplanten.


Hoeveel grind moet er in een aquarium?

De juiste hoeveelheid voor een bodemdikte van 5 cm kan berekend worden door de lengte (cm) x de breedte (cm) door 140 te delen. 
Voor een aquarium van 40 x 30 cm is dat dan (40 x 30)/140=8,6 kilo.


Hoe vaak grind aquarium schoonmaken?

Regelmatig onderhoud van uw aquarium is belangrijk. Wij raden aan om een aquarium grind bodem wekelijks of 2-wekelijks met een aquarium stofzuiger te reinigen.

 

Wilt u aquarium grind kopen? Wij hebben diverse soorten grind in ons assortiment. Er is altijd wel een kleur siergrind dat bij uw aquarium past.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »