Aquarium VoedingsbodemEen aquarium voedingsbodem is een onderlaag op de bodem van uw aquarium van voedselrijke grond. Middels de wortels hechten aquariumplanten zich aan de voedingsbodem zodat de plant goed kan groeien. Omdat de wortels hele fijne vertakkingen hebben kunnen ze prima voeding halen uit de voedingsbodem.

Daarnaast geeft een voedingsbodem een stabiele toevoeging van voeding aan de planten. In plaats van regelmatig vloeibare plantenvoeding toe te voegen zorgt een aquarium voedingsbodem voor een meer geleidelijke afgifte van voedingsstoffen.
Ook als een aquarium niet voorzien is van een CO2 installatie kunnen planten beter groeien indien gebruik gemaakt wordt van een voedingsbodem.

Bij een pH-verlagende bodem en/of actieve bodemgrond is geen voedingsbodem nodig. Een voedingsbodem wordt vooral gebruikt in aquaria met een grind of zand bodembedekker.
 
Aquarium voedingsbodems binden vrije nutriënten uit het water en houden deze vast tot de plant deze opneemt. De voedingsbodem zal dus geen voeding vrijgeven aan het water.


Wilt u een aquarium voedingsbodem kopen? Wij bieden voedingbodems aan van verschillende merken:

  • Dennerle Nutribasis is een bruine voedingbodem met toegevoegde humusrijke turf waardoor de pH waarde in de bodem lichtelijk wordt verlaagd
  • Dennerle nano deponit mix is speciaal afgestemd op nano aquaria
  • Dennerle deponit mix black is een zwarte voedingsbodem die zich uitstekend laat combineren met zwart grind
  • Tropica voedingsbodem is de aquarium voedingsbodem ontwikkeld door de aquariumplanten specialisten van Tropica.