Aquarium koelersAquarium koeler kopen?


Het aquarium koelen in de zomer kan erg lastig zijn. Wanneer de temperatuur in huis stijgt, dan stijgt de temperatuur van je aquarium mee. Door een aquarium koeler te plaatsen boven het aquarium wordt er  constant verse lucht over het wateroppervlak geblazen en wordt de verdamping van water gestimuleerd. Bij de verdamping van water wordt er ook warmte uit het water onttrokken. Hierdoor helpt een aquarium ventilator het aquarium effectief koelen met een temperatuurverschil van 2-3 °C (afhankelijk van formaat aquarium koeler en aquarium).

Zonder voldoende koeling kan een gebrek aan zuurstof ontstaan wat het water kan vertroebelen en slecht kan zijn voor bepaalde vissoorten. 

 

Welke aquarium koeler moet ik kiezen?

De capaciteit van een aquariumkoeler hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het aquarium, de gewenste temperatuurverlaging en de omgevingstemperatuur. 

Het is belangrijk om de omgevingstemperatuur in overweging te nemen: als de omgeving waarin het aquarium zich bevindt erg warm is, zal de koeler meer vermogen nodig hebben om het water op de gewenste temperatuur te houden.

Als u twijfelt, kies dan altijd een koeler met meer capaciteit. Heeft u bijvoorbeeld een aquarium van 100 liter, kies dan liever voor een koeler voor aquaria van 100-150 liter dan een koeler voor aquaria van 50-100 liter.

Wij leveren aquarium koelers van diverse merken in verschillende uitvoeringen. Sommige hebben een ingebouwde temperatuur-regelaar. Ook is het mogelijk om een losse temperatuur-regelaar aan te schaffen en die aan te sluiten op iedere willekeurige 12V aquarium koeler. 

Wilt u een aquarium koeler kopen? Bekijk dan ons assortiment. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »