Aquarium koelersHet aquarium koelen in de zomer kan erg lastig zijn. Wanneer de temperatuur in huis stijgt, dan stijgt de temperatuur van je aquarium mee. Door een aquarium koeler te plaatsen boven het aquarium wordt er  constant verse lucht over het wateroppervlak geblazen en wordt de verdamping van water gestimuleerd. Bij de verdamping van water wordt er ook warmte uit het water onttrokken. Hierdoor helpt een aquarium ventilator het aquarium effectief koelen met een temperatuurverschil van 2-3 °C (afhankelijk van formaat aquarium koeler en aquarium).

Zonder voldoende koeling kan een gebrek aan zuurstof ontstaan wat het water kan vertroebelen en slecht kan zijn voor bepaalde vissoorten.

Wij leveren aquarium koelers van diverse merken in verschillende uitvoeringen. Sommige hebben een ingebouwde temperatuur-regelaar. Ook is het mogelijk om een losse temperatuur-regelaar aan te schaffen en die aan te sluiten op iedere willekeurige 12V aquarium koeler. 

Wilt u een aquarium koeler kopen? Bekijk dan ons assortiment. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.