Bucephalandra aquariumplanten

De Bucephalandra aquariumplanten worden steeds populairder. Bucephalandra is een langzaam groeiende aquariumplant die in veel verschillende soorten en kleuren te verkrijgen is. Een erg tolerante aquariumplant die het goed doet bij een brede range aan waterwaarden. Deze algemene waterwaarden gelden voor al onze Bucephalandra aquariumplanten:
 

Hoogte   5-10 centimeter
Temperatuur 20 - 30° C
Licht Weinig - normaal
pH 5,5 - 7,5

De Bucephalandra is een goede aquariumplant om te binden op hout of steen. U kunt de Bucephalandra goed vastmaken met een beetje lijm of een stukje (naai)garen. De Bucephalandra die u van ons krijgt heeft circa de grootte die de 2e/3e productfoto heeft. Deze foto is ter indicatie.

Tip: voeg Vimi solo K, FE en stimulator toe voor optimale groei van uw Bucephalandra aquariumplanten.

Ons aanbod van Bucephalandra planten is constant in verandering. Wat er te koop is hangt af van de beschikbaarheid. Blijf deze pagina dus in de gaten houden voor veel mooie Bucephalandra planten! Wij doen ons best om de wat moeilijkere te verkrijgen Bucephalandra aan te bieden in de webshop.


Bucephalandra 'Wavy Green' op lavasteen

€14,95

De Bucephalandra 'Wavy Green' is een van de bekendste Bucephalandra soorten. De naam 'Wavy Green' heeft te maken met het frisgroene, golvende blad van deze plant. Een mooie, makkelijke Bucephalandra soort die +- 10 centimeter hoog wordt.

Bucephalandra sp. 'Wavy Green' in pot

€6,95

Bucephalandra sp. 'Wavy Green' is een mooie, frisgroene Bucephalandra soort. De naam heeft deze plant te danken aan de golvende rand van het blad. De bladeren zijn aardig breed en kunnen tot 8cm lang worden.

Bucephalandra sp. 'Red' in pot

€6,95

Bucephalandra sp. 'Red' is een mooie Bucephalandra soort die wat donkerder blad heeft en groeit met rode stelen. Deze Bucephalandra heeft ovaalvorminge bladeren waarvan vooral de jonge bladeren rood kunnen kleuren.

Bucephalandra nanga tebidah

€5,95

De Bucephalandra nanga tebidah is een soort die relatief kleine ovale bladeren vormt met een diepgroene kleur. De bladeren groeien relatief compact op elkaar waardoor er veel schuilplaatsen ontstaan.

Bucephalandra dark catherine

€5,95

Bucephalandra dark catherine is een donkere Bucephalandra met lang, lancetvormig blad. Door het donkere blad is deze Bucephalandra goed te combineren met aquariumplanten en een erg mooi gezicht in het aquarium.

Bucephalandra special variegata

€5,95

De Bucephalandra special variegata vormt lancetvormige bladeren van circa 4 centimeter met een lichte kartelrand. De kleur van de bladeren is frisgroen wat deze Bucephalandra goed te combineren maakt met andere soorten en aquariumplanten.

Bucephalandra Brownie alysa

€5,95

De Bucephalandra Brownie alysa is een wat groenere Bucephalandra met lancetvormige bladeren. De Bucephalandra Brownie alysa kan bij goede verlichting en de juiste waterwaarde een licht donkere/paarse kleur laten zien.

Bucephalandra Pandora

€5,95

De Bucephalandra Pandora heeft wat grotere ovaalvormige bladeren van circa 4 tot 6 centimeter. De kleuren van het blad zijn afwisselend licht- tot donkergroen. De verschillende groene kleuren zorgen er voor dat de plant goed te combineren is met andere aq

Bucephalandra Deep purple

€5,95

Bucephalandra Deep purple is een mooie Bucephalandra soort die onder water paarse tinten ontwikkeld. De plant heeft relatief grote ovaalvormige bladeren aan kleine stokjes. De bladeren hebben een lichte kartelrand.

Bucephalandra Blackstain

€6,95

De Bucephalandra Blackstain is een unieke Bucephalandra soort met lancet- tot ovaalvormige bladeren die zeer donkerbruin tot zwarte kleuren kunnen vertonen. Deze soort groeit relatief laag als een soort ''tapijt'' wat een mooi effect geeft.