Wabi KusaWabi Kusa is een ware kunstvorm, met een eigen omgeving en ecologisch stukje natuur die perfect in balans is. Wabi Kusa vindt zijn oorsprong in Japan, waar Wabi Kusa ''prachtig grasland'' betekend. De trend is komen overwaaien vanuit Japan en wint steeds meer aan populariteit door de vele mogelijkheid en prachtige natuurlijke resultaten.

Het idee van Wabi Kusa is het maken van een miniatuurtuintje in een klein gesloten of open glasbakje met aquarium,- moeras of woestijnplanten. Een goed ingerichte Wabi Kusa is nagenoeg vrij van onderhoud en geeft een prachtig stukje natuur in huis!

Om een goede Wabi Kusa te maken zijn steeds meer speciale materialen te krijgen. Wij hebben in totaal 22 verschillende modellen bakjes waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u zelf bepalen of het een gesloten of open ecosysteem moet worden, welke kleur u wilt voor de set (zwart/wit) en welke vorm het bakje heeft. Daarnaast is er een groot assortiment beschikbaar aan natuurlijke materialen zoals hout, stenen, bodemgrond, soil en mos waardoor de Wabi Kusa geheel naar eigen stijl in te richten is.

Qua beplanting kan er onderscheid worden gemaakt tussen een gesloten (natte) en open (droge) Wabi Kusa. Voor de natte Wabi Kusa volstaan alle ''stevige'' aquariumplanten welke emers gekweekt zijn. Dit maakt de keuze voor aquariumplanten zeer ruim met keuze uit nagenoeg alle stengelplanten, planten met wortelstok en aquariumplanten zoals de Cryptocoryne en bodemkruipers. Mossen mogen natuurlijk ook niet ontbreken omdat deze veel vocht vasthouden en schimmelvorming kunnen voorkomen. Vermijd echter zachte planten zoals de Vallisneria of Waterpest, welke ook alleen onder water kunnen leven.

Voor de droge Wabi Kusa kunnen verschillende planten worden gebruikt zoals vetplanten/succulenten en cactussen welke grote hoeveelheden water kunnen opslaan en gewend zijn aan een droge omgeving. Voor de droge Wabi Kusa is waterdoorlatend substraat belangrijk.

Opbouw Wabi Kusa

  1. (Hydrokorrels) & Soil. hier wortelen de planten in. Speciale bodemgrond voor ondersteuning van de plantengroei
  2. Gedroogd mos & bodembedekker. Gedroogd mos zorgt voor het vasthouden van vocht
  3. Hardscape zoals hout en stenen
  4. (Aquarium)planten