Aquarium luchtpompen brengen meer zuurstof in het aquarium, wat belangrijk is voor het ecosysteem. Vooral tijdens de warme zomerdagen kan een aquarium wel wat extra zuurstof gebruiken omdat het filter dan niet altijd in staat is om voldoende zuurstof te produceren. Deze zuurstof is wel noodzakelijk voor de gezondheid vissen, garnalen en andere aquarium bewoners.
Doordat de watertemparatuur stijgt door een hogere omgevingstempetaruur wordt het zuurstof-nivo in een aquarium lager. Door een luchtpomp (ook wel zuurstofpomp genoemd) in uw aquarium te plaatsen kan worden voorzien in de extra zuurstofvraag.

Een zuurstofpomp kan naast het aquarium worden gezet. Na het aansluiten wordt de zuurstof via een luchtslang naar een luchtsteen geblazen. Deze luchtsteen breekt de zuurstof vervolgens af in miniscule luchtbelletjes. Het is overigens aan te raden om altijd een terugslagventiel te gebruiken om te voorkomen dat er bij een calamiteit nooit water in de luchtpomp kan lopen.
Sommige luchtpompen hebben een ingebouwde terugslagventiel. In dat geval staat dat vermeld bij de produkt-omschrijving.
De meeste luchtpompen hebben één enkele uitgang waarop een luchtslang en bruissteen worden aangesloten, maar er zijn ook modellen met meerdere uitgangen. Die kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om bepaalde decoratieve elementen in een aquarium van luchtbellen te voorzien.
Tenslotte kunnen aquarium luchtpompen wel of niet regelbaar zijn. Meestal middels een draaiknop kan de zuurstoftoevoer dan traploos naar behoefte worden ingeregeld.

 

Wij hebben onderstaande merken luchtpompen in ons assortiment:

  • Eheim luchtpompen voor een uitstoom van 100 tot 400 liter per uur.
  • Eheim air luchtpompen met nog grotere uitstroom van 500 tot 1000 liter per uur. Deze modellen kunnen worden gebruikt in aquariums, maar ook in vijvers.
  • Aquael luchtpompen hebben een afwijkend model en hebben een laag stroomverbruik. De Aquael Oxypro 150 staat bekend als stille aquarium pomp.
  • Sera luchtpompen zijn aantrekkelijk geprijsde luchtpompen met een goede kwaliteit. Deze hebben een ingebouwde terugslagventiel en hebben afhankelijk van het model 1 tot 4 uitgangen.
  • Superfish luchpompen zijn betrouwbare luchtpompen met een aantrekkelijke aanschafprijs. Verkrijgbaar in diverse modellen met 1 tot 4 uitgangen. 
  • HS Aqua luchtpompen in verschillende uitvoeringen met regelbare zuurstof outflow.
  • Collar aquarium luchtpompjes zijn echt superklein en erg stil. De ideale mini luchtpompen zijn zeer geschikt voor kleine aquaria.
  • Ebi Hi-Tech zijn de budgetpompen.

Dus wilt u een aquarium luchtpomp kopen? Dan is er voor iedere situatie en ieder budget wel wat te vinden. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.