Zaden & zaaddragers

Zaden en zaaddragers worden nog niet veel gebruikt in aquaria maar nemen steeds meer toe in populariteit. Terecht want deze zitten vol goede tannines en zijn ideaal om natuurlijke schuilplaatsen en habitats mee te creëren.
 
Er worden steeds meer natuurlijke zaden en zaaddragers bekend die geschikt zijn voor gebruik in het aquarium. Deze zitten allemaal boordevol goede tannines (natuurlijke zuren) die helpen tegen bacteriën en ziektes. 
 
Daarnaast geven zaden en zaaddragers het aquarium een natuurlijker aanzicht. Alle kunnen worden gebruikt in bitoop-aquascapes en als schuilplaats voor in het aquarium. Mix een aantal door elkaar en maak van uw aquarium een natuurlijk onderkomen voor de inwoners. Uitermate geschikt om natuurlijke schuilplaatsen te creëren voor garnalen en kreeften.

Het is belangrijk om deze natuurproducten nooit uit te koken of te behandelen met heet water. Dit zorgt er voor dat alle tannines uit het hout verdwijnen en dat de houtstructuur kapot gaat. Dit zorgt op zijn beurt weer voor rottende producten in het aquarium.


Bolster pod 8-12cm

€0,80

De bolster pod is een zeer decoratief natuurproduct voor in het aquarium. Naast dat deze bolster pod als decoratie zeer geschikt is zit deze ook vol goede tannines en sporenelelemten.

Savu pods / Jequitiba 6-9cm

€0,95

De savu pods groeien aan de Braziliaanse Cariniana legalis boom. De savu pods hebben een soortgelijk effect als de catappa producten. De savu pods hebben een lengte van 6-9 centimeter.

Trompeta pods

€0,95

De Trompeta pods zijn de ideale natuurlijke schuilplaatsen voor in het aquarium. De pods zijn rijk an natuurlijke tannines en looizuren welke het water lichtelijk aanzuren en zo effectief werken tegen schadelijke bacteriën en schimmels.

Badam noot 5-8cm

€0,95

De Badam noot is een beetje het kleine broertje van de Boeddha noot. Waar de Boeddha noot 8-12 centimeter is blijft de Badam noot wat kleiner met een lengte van 5-8 centimeter. De ideale schuilplaats voor garnalen, kreeften en vissen.

Sororoca flower 9-14cm

€1,75

De Sororoca flower is een gedroogde zaaddrager die veel weg heeft van de schil van een beukennoot. De Sororoca flower heeft een dikke schil en geeft daarom zeer lang tannines af aan het water. Dit is tevens de ideale schuilplaats voor uw garnalen en ...

Boeddha Noot 8-12cm

€1,95

De Boeddha Noot is een ideaal natuurproduct voor het aquarium. De Boeddha Noot zit vol goede tannines en is de ideale schuilplaats voor garnalen, kreeften en vissen. De Boeddha Noot leent zich uitstekend voor het opbinden van mossen en planten.

Sapucainha pod

€1,95

De Sapucainha pod is een houtige pod die ideaal te gebruiken is in het aquarium. Door de structuur en vorm kunnen garnalen en kreeften er goed in schuilen en voedsel vinden. Verkrijgbaar in 2 maten: 4-7cm / 11-13cm.

Elzenproppen

€2,25

Elzenproppen hebben veel voordelen in het aquarium. Elzenproppen geven looizuren af die de KH op een natuurlijke manier verlagen. Inhoud: 30 stuks.