Zaden & zaaddragers

Zaden en zaaddragers worden nog niet veel gebruikt in aquaria maar nemen steeds meer toe in populariteit. Terecht want deze zitten vol goede tannines en zijn ideaal om natuurlijke schuilplaatsen en habitats mee te creëren.
 
Er worden steeds meer natuurlijke zaden en zaaddragers bekend die geschikt zijn voor gebruik in het aquarium. Deze zitten allemaal boordevol goede tannines (natuurlijke zuren) die helpen tegen bacteriën en ziektes. 
 
Daarnaast geven zaden en zaaddragers het aquarium een natuurlijker aanzicht. Alle kunnen worden gebruikt in bitoop-aquascapes en als schuilplaats voor in het aquarium. Mix een aantal door elkaar en maak van uw aquarium een natuurlijk onderkomen voor de inwoners. Uitermate geschikt om natuurlijke schuilplaatsen te creëren voor garnalen en kreeften.

Het is belangrijk om deze natuurproducten nooit uit te koken of te behandelen met heet water. Dit zorgt er voor dat alle tannines uit het hout verdwijnen en dat de houtstructuur kapot gaat. Dit zorgt op zijn beurt weer voor rottende producten in het aquarium.


Beukennoot bolster 6-8cm

€0,80

Wie kent ze niet, de beukennoot drager (bolster). Deze bolsters zijn zeer geschikt voor het aquarium en zijn zeer rijk aan natuurlijke tannines en sporenelementen. De beukennoot bolsters zijn +- 6-8 centimeter.

Canoinhas pods 10-14cm

€0,80

Canoinhas pods worden nog niet veel gebruikt in aquaria maar zitten vol goede stoffen (tannines). Canoinhas pods kunnen ideaal worden verwerkt in biotoop aquaria en dienen als uitstekende natuurlijke schuilplaats.

Bolster pod 8-12cm

€0,80

De bolster pod is een zeer decoratief natuurproduct voor in het aquarium. Naast dat deze bolster pod als decoratie zeer geschikt is zit deze ook vol goede tannines en sporenelelemten.

Coco para blad 10-18cm

€0,95

Coco para blad is een palm product die goed te gebruiken is in het aquarium. Coco para blad is een zaaddrager met een dikke schil die vol zit met tannines. Ideaal om een natuurlijk aquarium te maken en creëert schuilplaatsen binnen het aquarium.

Savu pods / Jequitiba 6-9cm

€0,95

De savu pods groeien aan de Braziliaanse Cariniana legalis boom. De savu pods hebben een soortgelijk effect als de catappa producten. De savu pods hebben een lengte van 6-9 centimeter.

Badam noot 5-8cm

€0,95

De Badam noot is een beetje het kleine broertje van de Boeddha noot. Waar de Boeddha noot 8-12 centimeter is blijft de Badam noot wat kleiner met een lengte van 5-8 centimeter. De ideale schuilplaats voor garnalen, kreeften en vissen.

Cocos pods 6-8cm

€1,50

De Cocos pods 6-8cm zijn de ideale natuurlijke schuilplaatsen voor garnalen en kreeften. Deze cocos pods zitten tevens vol goede tannines die de pH lichtelijk verlagen en helpen bij het voorkomen van ziektes en bacteriën.

Sororoca flower 9-14cm

€1,75

De Sororoca flower is een gedroogde zaaddrager die veel weg heeft van de schil van een beukennoot. De Sororoca flower heeft een dikke schil en geeft daarom zeer lang tannines af aan het water. Dit is tevens de ideale schuilplaats voor uw garnalen en ...

Boeddha Noot 8-12cm

€1,95

De Boeddha Noot is een ideaal natuurproduct voor het aquarium. De Boeddha Noot zit vol goede tannines en is de ideale schuilplaats voor garnalen, kreeften en vissen. De Boeddha Noot leent zich uitstekend voor het opbinden van mossen en planten.

Sapucainha pod

€1,95

De Sapucainha pod is een houtige pod die ideaal te gebruiken is in het aquarium. Door de structuur en vorm kunnen garnalen en kreeften er goed in schuilen en voedsel vinden. Verkrijgbaar in 2 maten: 4-7cm / 11-13cm.

Elzenproppen

€2,25

Elzenproppen hebben veel voordelen in het aquarium. Elzenproppen geven looizuren af die de KH op een natuurlijke manier verlagen. Inhoud: 30 stuks.