Zaden & zaaddragers

Zaden en zaaddragers worden nog niet veel gebruikt in aquaria maar nemen steeds meer toe in populariteit. Terecht want deze zitten vol goede tannines en zijn ideaal om natuurlijke schuilplaatsen en habitats mee te creëren.
 
Er worden steeds meer natuurlijke zaden en zaaddragers bekend die geschikt zijn voor gebruik in het aquarium. Deze zitten allemaal boordevol goede tannines (natuurlijke zuren) die helpen tegen bacteriën en ziektes. 
 
Daarnaast geven zaden en zaaddragers het aquarium een natuurlijker aanzicht. Alle kunnen worden gebruikt in bitoop-aquascapes en als schuilplaats voor in het aquarium. Mix een aantal door elkaar en maak van uw aquarium een natuurlijk onderkomen voor de inwoners. Uitermate geschikt om natuurlijke schuilplaatsen te creëren voor garnalen en kreeften.

Het is belangrijk om deze natuurproducten nooit uit te koken of te behandelen met heet water. Dit zorgt er voor dat alle tannines uit het hout verdwijnen en dat de houtstructuur kapot gaat. Dit zorgt op zijn beurt weer voor rottende producten in het aquarium.


Savu pods / Jequitiba 6-9cm

€1,50

De savu pods groeien aan de Braziliaanse Cariniana legalis boom. De savu pods hebben een soortgelijk effect als de catappa producten. De savu pods hebben een lengte van 6-9 centimeter.

AquaCurl 8-10 cm

€1,50

De AquaCurl is een houtig natuurproduct welke perfect in het aquarium kan worden toegepast. Door de stevige structuur blijft de AquaCurl zijn vorm in het aquarium behouden. Ideaal als natuurlijke schuilplaats en/of gebruik in een biotoop aquarium!

Canoinhas pods 10-14cm

€1,50

Canoinhas pods worden nog niet veel gebruikt in aquaria maar zitten vol goede stoffen (tannines). Canoinhas pods kunnen ideaal worden verwerkt in biotoop aquaria en dienen als uitstekende natuurlijke schuilplaats.

Bell cup 5-7cm

€1,50

De Bell cup is een open natuurproduct en is daardoor goed te gebruiken als schuilplaats voor garnalen, kreeften en kleine vissen. De cup bevat veel goede stoffen zoals tannines & sporenelementen wat de Bell cup geschikt maakt voor black water aquaria.

Bolster pod 8-12cm

€1,50

De bolster pod is een zeer decoratief natuurproduct voor in het aquarium. Naast dat deze bolster pod als decoratie zeer geschikt is zit deze ook vol goede tannines en sporenelementen.

Badam noot 5-8cm

€1,50

De Badam noot is het kleine broertje van de Boeddha noot. Waar de Boeddha noot 8-12 centimeter is blijft de Badam noot wat kleiner met een lengte van 5-8 centimeter. De ideale schuilplaats voor garnalen, kreeften en vissen.

Lotus pods 6-8cm

€1,50

De lotus pods hebben meerdere kleine gaatjes/holen waar garnalen in kunnen schuilen en voedsel kunnen vinden. De lotus pods bevatten natuurlijke tannines en looizuren welke het water lichtelijk aanzuren.

Chapeuzinho pods 5-10cm

€1,95

De Chapeuzinho pods komen uit de Amazone en dienen binnen het aquarium natuurlijke schuilplaatsen. De Chapeuzinho pods lijken een beetje op een grote eikeldop en geven goede stoffen (tannines en looizuren) af aan het water. 5-10CM in doorsnede.

Cocos pods 6-8cm

€1,95

De Cocos pods 6-8cm zijn de ideale natuurlijke schuilplaatsen voor garnalen en kreeften. Deze cocos pods zitten tevens vol goede tannines die de pH lichtelijk verlagen en helpen bij het voorkomen van ziektes en bacteriën.

Sororoca flower 9-14cm

€2,50

De Sororoca flower is een gedroogde zaaddrager die veel weg heeft van de schil van een beukennoot. De Sororoca flower heeft een dikke schil en geeft daarom zeer lang tannines af aan het water. Dit is tevens de ideale schuilplaats voor uw garnalen en ...

Boeddha Noot 8-12cm

€2,50

De Boeddha Noot is een ideaal natuurproduct voor het aquarium. De Boeddha Noot zit vol goede tannines en is de ideale schuilplaats voor garnalen, kreeften en vissen. De Boeddha Noot leent zich uitstekend voor het opbinden van mossen en planten.

Sapucainha pod

€12,95 €8,95

De Sapucainha pod is een houtige pod die ideaal te gebruiken is in het aquarium. Door de structuur en vorm kunnen garnalen en kreeften er goed in schuilen en voedsel vinden. Verkrijgbaar in 3 maten: 4-7cm / 11-13cm / 14-18cm.

Elzenproppen

€2,50

Elzenproppen hebben veel voordelen in het aquarium. Elzenproppen geven looizuren af die de KH op een natuurlijke manier verlagen. Inhoud: 25 gram (momenteel XL formaat)

Halve kokosnoot 8-10cm

€4,95

De halve kokosnoot is goed te toe passen binnen het aquarium en is nog geheel naar wens af te werken. De halve kokosnoot zorgt voor natuurlijke schuilplaatsen en de toevoeging van goed stoffen (tannines) aan het water. Formaat; 8-10 centimeter.

Eucalyptusklok 3-5cm

€0,95 €0,50

De Eucalyptusklok 3-5cm is een natuurproduct met dubbele functie. Zorgt voor de toevoeging van tannines/zuren en dient tevens als natuurlijke schuilplaats voor garnalen, kreeften en andere kleine bewoners.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »