Bucephalandra Theia red

De Bucephalandra Theia red is een compacte Bucephalandra soort mer kleine blaadjes van maximaal 2 tot 3 centimeter. De nieuwe bladeren kunnen rood/bruin van kleur worden. Het blad heeft een lichte tot geen kartelrand.

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland
Aantal: 2

Bucephalandra Theia red

 

De Bucephalandra Theia red is een compacte Bucephalandra soort mer kleine blaadjes van maximaal 2 tot 3 centimeter. De nieuwe bladeren kunnen rood/bruin van kleur worden en komen opgerold uit de steel. Het blad heeft een lichte tot geen kartelrand en de plant vormt een zeer dichte mat.

De Bucephalandra Theia red is een aquariumplant welke gemakkelijk te houden is en het goed doet bij vrijwel alle waterwaarden. Echter prefereren de Bucephalandra aquariumplanten wat zuurder water met middelmatig tot sterke stroming.

Alle Bucephalandra soorten hebben een rizoom (wortelstok). Dit is de basis van de plant waar zowel de wortels als bladeren uit groeien. Het is belangrijk om de wortelstok nooit direct in de bodem te planten aangezien deze dan gaat rotten. Het is daarom aan te raden om de Bucephalandra te binden op hout of steen. De plant kan ook los op de bodem worden gelegd, waarna de wortels zelf de weg in de bodem zullen vinden. 

 

Hoogte     4-8 centimeter
Temperatuur    20 - 30° C
Licht    Weinig - normaal
pH    5,5 - 7,5
  Makkelijk
0 sterren op basis van 0 beoordelingen