Bucephalandra pygmaea 'Bukit Kelam' - In Vitro Cup

De Bucephalandra pygmaea 'Bukit Kelam' (Wave Green) van Tropica vindt zijn oorsprong in Bukit Kelam in West Kalimantan en vormt onder de natuurlijke parameters een dichte mat. Kenmerkend voor deze soort zijn de groene bladeren met golvende rand.

Lees meer...
Artikelnummer: PS
Aantal: 2

Bucephalandra pygmaea 'Bukit Kelam' - In Vitro Cup

 

De Bucephalandra pygmaea 'Bukit Kelam' (Wave Green) van Tropica vindt zijn oorsprong in Bukit Kelam in West Kalimantan en vormt onder de natuurlijke parameters een dichte mat. Kenmerkend voor deze soort zijn de groene bladeren met golvende rand. De bladeren zijn aardig breed en kunnen tot 8cm lang worden. Deze Bucephalandra groeit vrij compact waardoor er veel schuilmogelijkheden ontstaan voor (kleine) garnalen en kreeften.

Alle Bucephalandra soorten hebben een rizoom (wortelstok). Dit is de basis van de plant waar zowel de wortels als bladeren uit groeien. Het is belangrijk om de wortelstok nooit direct in de bodem te planten aangezien deze dan gaat rotten. Het is daarom aan te raden om de Bucephalandra te binden op hout of steen. De plant kan ook los op de bodem worden gelegd, waarna de wortels zelf de weg in de bodem zullen vinden. 

Bucephalandra zijn zeer tolerante aquariumplanten die het goed doen bij een brede range aan waterwaarden. Deze algemene waterwaarden gelden voor al onze Bucephalandra aquariumplanten:
 

Hoogte     5-10 centimeter
Temperatuur    20 - 30° C
Licht    Weinig - normaal
pH    5,5 - 7,5

Benjamin Lensink 27-03-2023 17:29

Prachtige plantjes, in totaal zo'n acht stekjes uit de cup kunnen halen en ze settelen goed in het nieuwe aquarium


5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »