Bucephalandra sp. 'Red' in pot

Bucephalandra sp. 'Red' is een mooie Bucephalandra soort die wat donkerder blad heeft en groeit met rode stelen. Deze Bucephalandra heeft ovaalvorminge bladeren waarvan vooral de jonge bladeren rood kunnen kleuren.

Lees meer...
Artikelnummer: Aquarium

Bucephalandra sp. 'Red' in pot

 

Bucephalandra sp. 'Red' is een mooie Bucephalandra soort die wat donkerder blad heeft en groeit met rode stelen. Deze Bucephalandra heeft ovaalvorminge bladeren waarvan vooral de jonge bladeren rood kunnen kleuren. Deze plant groeit relatief compact waardoor er veel schuilplaatsen ontstaan voor (jonge) garnalen. 

Alle Bucephalandra soorten hebben een rizoom (wortelstok). Dit is de basis van de plant waar zowel de wortels als bladeren uit groeien. Het is belangrijk om de wortelstok nooit direct in de bodem te planten aangezien deze dan gaat rotten. Het is daarom aan te raden om de Bucephalandra te binden op hout of steen. De plant kan ook los op de bodem worden gelegd, waarna de wortels zelf de weg in de bodem zullen vinden. 

Bucephalandra zijn zeer tolerante aquariumplanten die het goed doen bij een brede range aan waterwaarden. Deze algemene waterwaarden gelden voor al onze Bucephalandra aquariumplanten:
 

Hoogte     5-10 centimeter
Temperatuur    20 - 30° C
Licht    Weinig - normaal
pH    5,5 - 7,5

Frank Dofferhoff 01-01-2023 12:21

Slaat goed aan


T.A. de Jong 23-12-2022 11:56

Zoals verwacht. Mooie soort


m hofman 23-04-2021 19:16

zeer mooie plant, netjes verstuurd door jullie.


M Lenselink 22-12-2018 11:02

Een zeer mooi plantje met goede wortels. Ik heb deze zelfs in drieën kunnen delen en alle lege plekjes mee op kunnen vullen. Heel blij mee!


5 sterren op basis van 4 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »