Shrimps Forever ProBacter filterbacteriën

Shrimps Forever ProBacter bevat miljoenen levende filterbacteriën die de opstartperiode van uw aquarium verkorten en de balans in het aquarium versnellen. Ook geschikt om toe te voegen na iedere waterwissel. Inhoud: 130 milliliter.

Artikelnummer: 21.2.1
Aantal: 96

Shrimps Forever ProBacter filterbacteriën

 

Shrimps Forever ProBacter bevat miljoenen levende filterbacteriën die de opstartperiode van uw aquarium verkorten en de balans in het aquarium versnellen. Deze filterbacteriën zetten de afvalstoffen om naar nitraten zodat aquariumplanten deze kunnen opnemen. Bij het opstarten van een aquarium is het wachten vrijwel altijd nodig omdat er onvoldoende van deze (nitrificerende) bacteriën aanwezig zijn. Door ze zelf toe te voegen kunt u de wachttijd halveren!

De filterbacteriën komen op 3 plaatsen in het aquarium voor. Het meest komen ze voor in het filter, daarna in de bodem en daarna in het water. Wanneer u een waterwissel doet gaan er filterbacteriën verloren. Met Shrimps Forever ProBacter filterbacteriën kunt u deze met een paar druppen gemakkelijk weer aanvullen.

Daarnaast zullen aquariumplanten vanaf het begin beter aanslaan in het aquarium. Door de filterbacteriën toe te voegen aan uw aquariumwater zal er vanaf het begin voldoende nitraat worden omgezet wat de aquariumplanten gebruiken als voeding.

Dosering bij het opstarten van een aquarium

Voeg in de eerste 3 weken 1 keer per twee dagen 1 milliliter per 15 liter water toe. Daarna is het aquarium gereed voor gebruik. Het is wel aan te raden de NO2-waarde nog even te meten alvorens dieren toe te voegen.

Dosering bij onderhoud

Om uw bacteriecultuur te onderhouden kunt u bij elke waterwissel 1 milliliter per 15 liter water toevoegen. 1 flesje ProBacter bevat 130 milliliter en is voldoende voor 1950 liter water. Inclusief druppeldop (20 druppels is ongeveer 1 milliliter).

Monique 14-12-2023 19:47

Doet precies wat het moet doen.


Susan Lanson 18-08-2023 15:01

Werkt prima


M van der Molen 02-01-2021 17:00

Het is zeker een goed product, alleen het flesje is niet volledig dicht bij het schroefdraad, dus tijdens het schudden komen er wat bacteriën langs de onderkant van de dop bij het schroefdraad.


sven kokkelenberg 08-07-2020 12:23

Na opstart niks nitriet of nitraat gemeten


Luc Polfliet 10-02-2019 13:28

Ik heb dit product gebruikt bij de opstart van zes nieuwe garnalenbakjes en ben er zeer tevreden over.


WHN Janssen 28-09-2018 12:22

Goed product, fijne levering


4.65 sterren op basis van 6 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »