Super crystal red garnalen - groep van 10

Super crystal red garnalen full red of 1-stripe. De garnalen hebben een mooie dekking en zijn een rode kweekvariant op de klassieke crystal red garnalen. Deze garnalen behoren tot de Caridina familie en prefereren daarom wat zachter & zuurder water.

Lees meer...
€49,95 Incl. btw
Levertijd: Via kweker, +- 2 tot 5 werkdagen
Artikelnummer: Via YukiShrimp
Aantal: 19

Super crystal red garnalen - groep van 10

 

Super crystal red garnalen uit eigen kweek van YukiShrimp. Let op, keuze uit 2 kleurpatronen; 1-stripe (met 1 witte streep) en full red (volledig rood). De garnalen hebben een mooie dekking en zijn een rode kweekvariant op de klassieke crystal red garnalen. Deze garnalen behoren tot de Caridina familie en prefereren daarom wat zachter & zuurder water. De garnalen worden bij de kweker gehouden op een pH-verlagende bodem en 100% osmose water, aangemaakt met GH+. Hierdoor zitten de garnalen op de volgende waterwaarden;

 

  • pH: 5.5-6.5
  • GH: 3-5
  • KH: ≈0

Het aquarium

Deze garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium qua inrichting. Het handhaven van de bovenstaande waterwaarden is wel belangrijk voor een goede welzijn en kweek. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15 liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn, en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van af kunnen grazen.

Voeding

Deze super crystal red garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gevarieerd eten krijgen. In onze webshop is een breed assortiment aan garnalenvoeding te bestellen. Hier zijn zowel complete als aanvullende voeders voor garnalen te vinden.

Kweek

Wanneer er met de garnalen gekweekt gaat worden, kunt u ze het beste houden op een pH verlagende bodem. De garnalen houden van wat zachter en zuur water. Het vrouwtje draagt de zwarte eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De garnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp.

D. Honebecke 02-09-2023 16:09

Mooie garnalen


5 sterren op basis van 1 beoordelingen