Shirakura Red Bee Sand

Shirakura Red Bee Sand is een Ph-verlagende bodem die speciaal is ontwikkeld voor het houden en kweken van bee garnalen zoals de Crystal red, black an Taiwan bee soorten. Zwarte bodem voor natuurlijke uitstraling. Verkrijgbaar in 4 en 8 kilo.

Lees meer...
Artikelnummer: Container
Aantal: 15

Shirakura Red Bee Sand

 

Shirakura Red Bee Sand is een Ph-verlagende bodem die speciaal is ontwikkeld voor het houden en kweken van bee garnalen zoals de Crystal red, black an Taiwan bee soorten. Deze actieve aquarium bodem is ontwikkeld door Takayuki Shirakura. Takayuki Shirakura is 1 van de beste topkwekers van Caridina garnalen uit Japan.

De pH-verlagende korrels zijn gemaakt van verschillende klei- en grondsoorten die gebakken worden. Zo ontstaan stevige, zwarte korrels met een pH en kH verlagende eigenschap. Zo zorgt de bodem voor een actieve binding van de kH waardoor de pH kan zakken en stabiliseren tot +- 6,5 (afhankelijk van de waterwaarden). Op die manier ontstaat zacht en lichtzuur water. Dit zijn de ideale waterwaarden om Caridina garnalen op te houden en te kweken.

Shirakura Red Bee Sand bevat geen voedingsstoffen die worden afgegeven aan het water waardoor alg vorming wordt voorkomen. Tevens zorgen de korrels voor voldoende aanhechting van filterbacteriën waardoor afvalstoffen snel worden omgezet en de waterkwaliteit altijd optimaal blijft. Wanneer u deze bodem gebruikt in combinatie met een bodemfilter dan zal de gehele bodem tevens een aquariumfilter worden en zorgen voor optimale watercondities. 


Voordelen

  • Actieve pH / kH verlagende werking
  • Voorkoming / remming van algen groei
  • Creëert gunstige omstandigheden voor optimale groei van mossen / aquariumplanten
  • Zorgt voor kristalhelder water
  • Natuurlijke zwarte kleur

De korrels hebben een afmeting van 2-4 millimeter. De bodem hoeft voor gebruik niet te worden gespoeld en kan zo vanuit de zak in het aquarium worden toegepast. Er wordt aangeraden om een bodemhoogte aan te houden van circa 4-5 centimeter.

Tip: doe waterwissels van maximaal 10% per 2 weken om de werkingsduur van de bodem zo lang mogelijk te behouden.

W. W Van Wijnen 26-12-2022 17:39

Goed product


R.R Van Erven 20-08-2020 09:06

Korrel valt snel uit elkaar


Bart Rosseel 30-11-2019 12:20

Drie weken in gebruik en ik merk duidelijk een verschil bij andere ph verlagende bodems,helder en geen algen bij het indraaien,ph staat mooi op 6


Esther Van der Wiel 26-11-2019 17:25

Water is de eerste dag een beetje stoffig maar dat zakt snel weg.


4.5 sterren op basis van 4 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »