Het voordeel van in vitro aquariumplanten

De voordelen van in vitro t.o.v. standaard aquariumplanten


 

In vitro aquariumplanten zijn aquariumplanten die zijn gekweekt in een laboratorium onder gecontroleerde omstandigheden. In vitro aquariumplanten worden dan ook geleverd in plastic cup in plaats van het loodje of de standaard pot die je vaak ziet in de dierenwinkel.
 
Op deze manier kan er voor worden gezorgd dat er geen ongedierte zoals slakken en wormpjes bij de planten kunnen komen. Dit resulteert er dan ook in dat er geen gif hoeft te worden gebruikt om de aquariumplanten behandelen tegen deze ongedierte. Dit maakt de planten:
 
1. 100% Veilig voor garnalen en andere aquarium bewoners.
2. Vrij van plaag dieren en bestrijdingsmiddelen.
3. Kan direct in het aquarium worden gebruikt.
 
De in vitro aquariumplanten worden gekweekt op een gellaag in de cups. Deze gellaag bevat voldoende voedingsstoffen voor de plant om een langere tijd te overleven en te groeien in de cup. Omdat deze gel later gemakkelijk te verwijderen is beschadigen de wortels niet, wat bij planten in steenwol wel vaak het geval is. Tevens zijn de cups voorzien van ''ademende'' folie waardoor de aquariumplanten altijd voldoende zuurstof krijgen.
 

De verschillen in moeilijkheid tussen de in-vitro cups


 
Wij verkopen onder andere de in vitro cups van Tropica. Deze cups zij allemaal voorzien van een groen, oranje of rood label. Deze labels geven de moeilijkheidsgraad van de planten aan. U kunt deze labels bij elke productbeschrijving van de in vitro planten terugvinden. De labels zien er als volgt uit:
 

 
Easy:
Deze planten doen het ook goed met minder licht. CO2 wordt aangeraden maar is geen must. Onderhoud aan deze planten neemt niet veel tijd in beslag. Hoeft geen voedingsbodem maar vloeibare plantenvoeding wordt aangeraden.
Medium:
Deze planten hebben ongeveer 0,5 Watt licht per liter water nodig. CO2 wordt aangeraden maar is geen must. Onderhoud aan deze planten duurt maximaal een half uur per week. Plantenvoeding is nodig om deze planten goed te laten groeien.
Advanced:
Deze planten hebben ongeveer 0,75 Watt licht per liter water nodig. CO2 is een must voor deze planten om goed te kunnen groeien. Onderhoud aan deze planten duurt maximaal een uur per week. Plantenvoeding is nodig om deze planten goed te laten groeien.
 


Het planten van in-vitro aquariumplanten


 
Het planten van de plantjes uit de in vitro cups is net zo gemakkelijk als het planten van de standaard aquariumplanten uit pot. Hoewel de planten uit de in vitro cups kleiner zijn slaan deze snel aan in het aquarium en beginnen ze meteen met groeien. Door de volgende plant instructies te volgen zal de plant snel starten en uitgroeien tot een mooie, volle bos:
 
1:
Haal de planten uit de cup en was de gellaag er af.
2:
Verdeel de planten over meerdere kleine porties.
3:
Plant de kleinere porties op een paar centimeter van elkaar.
4:
Zie uw planten groeien en geniet!


In deze instructievideo kunt u zien hoe dit allemaal in zijn werk gaat.


Klik hier om naar ons uitgebreide assortiment in vitro planten te bekijken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »