De plantenvoeding van VIMI

De plantenvoeding van VIMI

VIMI is producent van hoogwaardige plantenvoeding voor aquariumplanten. Deze lijn producten bestaat uit een compleet assortiment aan plantenvoeding die zowel uit complete plantenvoeding als losse aanvullingen bestaat. Vloeibaar of bodemcapsules, er is altijd wel een geschikte plantenvoeding voor uw aquarium.

Alle plantenvoeding van VIMI is 100% veilig voor garnalen, kreeften en vissen en zal nooit zorgen voor sterfte en/of onrust in het aquarium. (mits de aanbevolen dosis aangehouden wordt)

Plantenvoeding voor een aquarium zonder CO2

Veel aquariumplanten doen het goed met de toevoeging van CO2. Deze CO2 wordt meestal toegevoegd in de vorm van gas, maar dit is geen must. VIMI Accelerator is een koolstofvoeding (C) die toegevoegd kan worden aan het water wanneer er geen CO2 wordt toegevoegd. Aquariumplanten hebben deze koolstofbron nodig voor een snelle en gezonde groei. De koolstof uit Accelerator zorgt voor de groei en cel opbouw bij aquariumplanten en weert de groei van algen.

De VIMI Accelerator wordt in combinatie gebruikt met een complete plantenvoeding aangezien aquariumplanten meer nodig hebben dan alleen koolstof om goed te kunnen groeien. Overige voedingsstoffen en sporenelementen zoals kalium, ijzer, etc, zijn onmisbaar voor een goede groei van de aquariumplanten. VIMI Micro is de complete plantenvoeding voor aquaria zonder toegevoegde CO2.

VIMI Micro bevat geen toevoeging van nitraat (N) en fosfaat (P). Nitraat en fosfaat worden in een aquarium zonder CO2 sneller opgenomen door algen dan aquariumplanten. Om deze reden zijn deze stoffen vervangen voor stoffen die aquariumplanten goed kunnen opnemen, maar algen weinig tot niet gebruiken voor de groei. Algengroei wordt daarom door gebruik van Micro actief tegengegaan terwijl aquariumplanten niks te kort komen.

Voor een optimale plantengroei in aquaria zonder de toevoeging van CO2 in gasvorm is een combinatie van Accelerator en Micro de beste keuze. 

Plantenvoeding voor een aquarium met CO2

Wanneer CO2 wordt toegevoegd in de gasvorm is het mogelijk om moeilijkere aquariumplanten te houden. De CO2 in gasvorm is het makkelijkste op te nemen in het aquarium waardoor de groei en kleur van aquariumplanten maximaal wordt ondersteund. Om deze snelle groei en intense kleur te ondersteunen is andere plantenvoeding nodig dan in aquaria zonder CO2 toevoeging.

VIMI All-in One is de complete plantenvoeding voor aquaria met toegevoegde CO2. Deze complete plantenvoeding bevat naast kalium en ijzer wel de toevoeging van nitraat en fosfaat. Waar nitraat en fosfaat in een aquarium zonder CO2 sneller worden opgenomen door algen is dit in een aquarium met de toevoeging van CO2 anders. Door de snelle opname van CO2 en snelle groei hebben deze aquariumplanten veel voedingsstoffen nodig. Planten zijn dan ook onder deze omstandigheden in staat om nitraat en fosfaat sneller op te nemen dan alg waardoor deze snel kunnen groeien.

VIMI All-in Red is een complete plantenvoeding voor de rode aquariumplanten. Deze bevat een hoger gehalte aan ijzer dan de standaard All-In One. Rode aquariumplanten hebben ijzer in grotere mate nodig voor vorming van de rode kleur en bladvorming.

De VIMI solo’s

De solo’s van VIMI zijn kleine potjes die als aanvulling dienen op de complete plantenvoeding. Ook kan de VIMI solo serie gebruikt worden als algehele vervanging van de bovengenoemde complete plantenvoeding. Erg handig als je bijvoorbeeld de “EI index” gebruikt.

Aquariumplanten kunnen bepaalde tekorten aan voedingsstoffen vertonen. Dit is iets wat veelvuldig voorkomt, maar soms moeilijk te herkennen is. Wanneer u deze tekorten weet te herkennen is het mogelijk om deze tekorten aan te vullen met de VIMI solo’s. 
De VIMI solo’s zijn gemakkelijk toe te dienen door middel van een druppeldop. Door 1 druppel toe te voegen wordt een bepaalde hoeveelheid ppm voedingsstof /liter toegevoegd (te meten met een TDS-meter). Omdat dit gegeven gemakkelijk te meten is kunt u gemakkelijk de PPM waarde omhoog brengen naar de wensen van uw aquariumplanten.

De VIMI solo’s zijn verkrijgbaar in:

-       Nitraat (N)

-       Fosfaat (P)

-       Kalium (K)

-       Ijzer (Fe)

Deze tekorten komen het meest voor bij aquariumplanten.

Het laatste product in de VIMI solo serie is de zo genaamde “stimulator”. Wanneer planten gesnoeid worden geven ze een hormoon af wat de plant aangeeft te moeten gaan groeien. De stimulator voegt extra van dit natuurlijke hormoon toe waardoor de plantengroei nog voller wordt. Tevens helpt dit product tegen de stress die planten oplopen bij het herplanten. Na het gebruik van de stimulator zul je merken dat je aquariumplanten sterker worden en sneller groeien. Natuurlijk is ook dit product volkomen veilig voor uw aquarium bewoners.

De VIMI bottom capsules

Naast de vloeibare plantenvoeding heeft VIMI 2 soorten bodemcapsules. Deze capsules zijn gemakkelijk in de bodem, bij de plantenwortels aan te brengen door middel van een aquarium pincet. Deze bodemcapsules zijn een complete voedingsbron voor aquariumplanten die hun voeding volledig via de plantenwortels uit de bodem halen. De capsules zijn in 2 varianten te verkrijgen.

VIMI Bottom Long Lasting is voor de langzaam-mediumsnel groeiende aquariumplanten. Deze capsules geven gedurende +- 4 maanden de voeding langzaam af waardoor de aquariumplanten er lang mee vooruit kunnen. VIMI Bottom Action zijn bodemcapsules voor de aquariumplanten die snel groeien. Deze capsules geven gedurende +- 1 maand veel voedingsstoffen vrij waardoor de snelle groeiers ook echt snel kunnen groeien.

Het voordeel van bodemcapsules is dat de plantenvoeding vooral in de bodem blijft. Hierdoor zijn de voedingsstoffen direct beschikbaar voor aquariumplanten met wortels. Een ander voordeel is dat algen nauwelijks tot geen kans krijgen om deze voedingsstoffen op te nemen omdat deze niet beschikbaar zijn in de waterkolom. 

Naar de complete categorie Vimi producten: klik hier.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »