Japonica garnaal XL / Caridina Multidentata - groep van 10

De Caridina Multidentata, ook wel Japonica garnaal XL of Amano XL garnaal genaamd is een garnaal welke groter wordt dan de meeste dwerggarnalen. Een gemakkelijk te houden garnaal welke een brak water kweker is. Deze garnaal is een zeer goede algeneter.

Lees meer...
Artikelnummer: Via YukiShrimp
Aantal: 17

Caridina Multidentata / Japonica garnalen XL - groep van 10

 

Uit Taiwan import heeft YukiShrimp mooie Japonica garnaal XL (ook Caridina Multidentata of Amano garnaal XL genoemd). Deze garnalen worden geimporteerd bij een bekende kweker van YukiShrimp en er worden altijd maatregelen genomen om 100% zeker te zijn van de kwaliteit die wordt geleverd. U krijgt altijd 100% gezonde dieren van goede kwaliteit. Het gaat om Japonica garnalen van circa 1,0-3,0 cm.

De garnalen worden bij de kweker gekweekt op een pH-verlagende bodem in combinatie met 50% kraanwater / 50% osmose water. Hierdoor zitten de garnalen bij de kweker op de volgende waterwaarden;

 

  • pH: 5.5-7.5
  • GH: 4-8
  • KH: 2-8

Deze garnalen kunnen een stukje groter worden dan de andere dwerggarnalen. De Japonica garnaal XL kan een lengte bereiken van circa 4,5 tot 5 centimeter, wat ze circa 2 keer zo groot maakt als de meeste dwerggarnalen. Het grotere formaat maakt deze garnalensoort ook erg populair in de gezelschapsaquaria met (kleine) vissen omdat deze garnalen sneller met rust worden gelaten.


Het aquarium

Deze garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 30 liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn, en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van kunnen afgrazen.

Voeding

Deze Japonica garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gevarieerd eten krijgen. In onze webshop zijn voedersticks goedkoop te bestellen. Als je hier een paar soorten van door elkaar mengt heb je een mooie complete voeding voor de garnalen. Daarnaast staat de Japonica garnaal bekend als een hele goede algeneter.

Kweek

De Japonica garnaal XL wordt gekweekt in brak water. In de praktijk wordt dit niet vaak gedaan met deze garnalen maar er zijn online een aantal kweekverslagen te vinden. De larfjes van deze garnalen zullen het dus niet overleven in een zoet water aquarium.

Leeftijd

Deze garnalen kunnen een leeftijd van 5 tot 6 jaar bereiken.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen