Vallisneria spiralis

Vallisneria spiralis is een van de meest gehouden Vallisneria soorten en tevens een gemakkelijk te houden aquariumplant. De Vallisneria spiralis kan zeer lang worden (55cm) en gaat dan liggen op het wateroppervlak wat een zeer natuurlijk effect geeft.

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland
Aantal: 10

Vallisneria spiralis

 

De Vallisneria spiralis is een van de meest gehouden Vallisneria soorten en tevens een gemakkelijk te houden aquariumplant. De plant doet het zeer goed in aquaria met de meest uiteenlopende waterwaarden. Hierdoor is de plant zeer geschikt voor zowel aquaria met grind en kraanwater als aquascapes, aquaria met toegevoegde CO2, etc. 

De Vallisneria spiralis wordt circa 30 - 55 centimeter lang (afhankelijk van de snoeilengte) wat een zeer mooi effect geeft. Tevens zorgen de lange bladeren voor veel schuilplaatsen voor (jonge) garnalen, kreeften en vissen. Wanneer het blad langer wordt dan de hoogte van het aquarium zullen deze gaan liggen aan het wateroppervlak. Dit breekt het licht op een natuurlijke manier en zorgt voor een zeer natuurlijke uitstraling. 

Deze aquariumplant groeit relatief snel en neemt zo veel afvalstoffen op. De toevoeging van een beetje plantenvoeding wordt dan ook zeker gewaardeerd. Tevens zorgt de plant gemakkelijk voor uitlopers waardoor deze gemakkelijk te stekken en vermeerderen is. 

Belangrijk: de Vallisneria kan stress ervaren door transport (van de leverancier naar ons en van ons naar u). Een gevolg van stress bij deze aquariumplant is dat hij de voedingsstoffen uit de bladeren naar de wortel trekt en de bladeren laat afsterven. Dit is 100% normaal. Zolang de wortel gezond is en op de juiste wijze in het aquarium wordt geplant zal hij vanzelf met nieuwe bladeren terugkomen.

100% veilig voor direct gebruik in het aquarium.

Kenmerken

Herkomst Azië (komt tegenwoordig veel breder voor)
Hoogte 30-55 centimeter
Temperatuur 15 - 30° C
Licht weinig - veel
pH 6,0 - 8,0
Soort Makkelijk

Deze plant wordt geleverd in een terracotta pot.

Rita Doeve 04-12-2020 08:42

Mooie plant,snel en goed verpakt geleverd.


NF Virginia 21-04-2020 22:32

Koper heeft geen omschrijving achtergelaten.


C De Wilde 30-06-2019 13:26

Plantjes zijn steeds in goede conditie gelevert.


4.65 sterren op basis van 3 beoordelingen