Echinodorus bleheri (amazone zwaardplant)

De Echinodorus bleheri (amazone zwaardplant) is 1 van de meest populaire aquariumplanten. Deze aquariumplant wordt veel toegepast in Amazone biotoop aquaria maar is breed toepasbaar omdat deze het goed doet onder een breed scala aan waterwaarden.

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland
Aantal: 6

Echinodorus bleheri (amazone zwaardplant)

 

De Echinodorus bleheri (amazone zwaardplant) is één van de meest populaire aquariumplanten. Deze aquariumplant wordt veel toegepast in Amazone biotoop aquaria maar is breed toepasbaar omdat deze het goed doet onder een breed scala aan waterwaarden.

De Echinodorus bleheri is een snelle groeier welke zelfs in aquaria met weinig licht prachtig kan groeien. Met zijn groene bladeren die 5 tot 9 centimeter breed kunnen worden, en een totale hoogte tot 60 centimeter is dit een echte blikvanger.

Echinodorus soorten houden van een voedselrijke bodem. Het is dan ook raadzaam om Echinodorus soorten te planten in een voedingsbodem, ofwel voedingstabletten toe te voegen bij de plantenwortels. Echinodorus aquariumplanten komen breed voor in zowel zuid- als noord Amerika en zijn goed te combineren met andere aquariumplanten.

Echinodorus soorten zijn rozetplanten. Deze vermeerderen relatief gemakkelijk door het vormen van uitlopers waar de nieuwe planten vanzelf uitgroeien.


Kenmerken

Herkomst (Zuid) Amerika
Hoogte 30-60 centimeter
Temperatuur 22 - 28° C
Licht Weinig-normaal
pH 5,5 - 8,0
Soort Makkelijk

Deze plant wordt geleverd in een 5cm pot.

Hans de Koning 06-03-2023 11:21

Uitstekend


5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »