Echinodorus rosé

De Echinodorus rosé wordt maximaal 30 centimeter hoog en smal elliptisch blad wat 10-25cm lang kan worden. De bladeren zijn licht tot donker groen, jonge bladeren zijn rosékleurig, met of zonder donkerrode vlekken.

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland
Aantal: 5

Echinodorus rosé

 

De Echinodorus rosé wordt maximaal 30 centimeter hoog en smal elliptisch blad wat 10-25cm lang kan worden. Deze bladeren groeien op stengels welke 5 tot 10 centimeter lang kunnen worden. De bladeren zijn licht tot donker groen, jonge bladeren zijn rosékleurig, met of zonder donkerrode vlekken. De Echinodorus rosé is een hybride (kruising) tussen 2 verschillende Echinodorus soorten.

Echinodorus soorten houden van een voedselrijke bodem. Het is dan ook raadzaam om Echinodorus soorten te planten in een voedingsbodem, ofwel voedingstabletten toe te voegen bij de plantenwortels. Echinodorus aquariumplanten* komen breed voor in zowel zuid- als noord Amerika en zijn goed te combineren met andere aquariumplanten.

Echinodorus soorten zijn rozetplanten. Deze vermeerderen relatief gemakkelijk door het vormen van uitlopers waar de nieuwe planten vanzelf uitgroeien.

Kenmerken

Herkomst

Cultivar (kruising)*

(Zuid) Amerika

Hoogte 20-30 centimeter
Temperatuur 22 - 28° C
Licht Weinig-normaal
pH 5,5 - 8,0
Soort Makkelijk

Deze plant wordt geleverd in een 5cm pot.

G.S Meindertsma 07-08-2023 15:13

Ziet er goed uit en prima kwaliteit


Ludo Van Dun 02-08-2023 16:10

in goede staat


4.5 sterren op basis van 2 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »