Crystal red grade SSS

Crystal red gradatie SSS. Mooie rood/witte garnaal die zeer actief is. Stelt wel bepaalde eisen aan de watersamenstelling. Leuke actieve garnaal.

Lees meer...
€3,95 Incl. btw
Levertijd: In kweek

Crystal red grade SSS

 

Uit eigen kweek hebben we crystal red garnalen te koop grade SSS. Het gaat om dieren van 1,0-1,5 cm. Ze hebben een mooie dekking. De garnalen worden op een ph verlagende bodem gekweekt met leidingwater. Deze garnalen zijn ideaal om de garadatie van uw groep garnalen omhoog te halen.

Het aquarium

Deze garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn, en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van kunnen afgrazen.

Voeding

Deze garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gavrieerd eten krijgen. Het beste is om de garnalen voornamelijk plantaardig voedsel te geven. In onze webshop zijn voedersticks goedkoop te bestellen. Als je hier een paar soorten van door elkaar mengt heb je een mooie complete voeding voor de garnalen.

Kweek

Wanneer er met de garnalen gekweekt gaat worden, kunt u ze het beste houden op een ph verlagende bodem. De garnalen houden van een wat zachter en zuur water. Het vrouwtje draagt de zwarte eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De garnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp.

Bart Tilmans 02-09-2020 12:53

Super, een extra garnaaltje bij de bestelling.
Ze zijn allemaal goed aangekomen en een maand later nog allen springlevend.


5 sterren op basis van 1 beoordelingen