Vallisneria gigantea

De Vallisneria gigantea is een zeer gemakkelijk te houden aquariumplant die bredere stengels heeft dan de ''standaard'' Vallisneria. Daarnaast wordt deze soort tot wel 80cm lang en gaan de stengels liggen op het wateroppervlak wat een zeer natuurlijk effe

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland
Aantal: 3

Vallisneria gigantea

 

De Vallisneria gigantea is een zeer gemakkelijk te houden aquariumplant die bredere stengels heeft dan de ''standaard'' Vallisneria. De plant doet het zeer goed in aquaria met de meest uiteenlopende waterwaarden. Hierdoor is de plant zeer geschikt voor zowel aquaria met grind en kraanwater als aquascapes, aquaria met toegevoegde CO2, etc. 

De Vallisneria gigantea wordt circa 30 - 80 centimeter lang (afhankelijk van de snoeilengte) wat een zeer mooi effect geeft. Tevens zorgen de lange bladeren voor veel schuilplaatsen voor (jonge) garnalen, kreeften en vissen. Wanneer het blad langer wordt dan de hoogte van het aquarium zullen deze gaan liggen aan het wateroppervlak. Dit breekt het licht op een natuurlijke manier en zorgt voor een zeer natuurlijke uitstraling. 

Deze aquariumplant groeit relatief snel en neemt zo veel afvalstoffen op. De toevoeging van een beetje plantenvoeding wordt dan ook zeker gewaardeerd. Tevens zorgt de plant gemakkelijk voor uitlopers waardoor deze gemakkelijk te stekken en vermeerderen is. 

Belangrijk: de Vallisneria kan stress ervaren door transport (van de leverancier naar ons en van ons naar u). Een gevolg van stress bij deze aquariumplant is dat hij de voedingsstoffen uit de bladeren naar de wortel trekt en de bladeren laat afsterven. Dit is 100% normaal. Zolang de wortel gezond is en op de juiste wijze in het aquarium wordt geplant zal hij vanzelf met nieuwe bladeren terugkomen.

100% veilig voor direct gebruik in het aquarium.

Kenmerken

Herkomst Azië (komt tegenwoordig veel breder voor)
Hoogte 30-80 centimeter
Temperatuur 15 - 30° C
Licht weinig - veel
pH 6,0 - 8,0
Soort Makkelijk

Deze plant wordt geleverd in een terracotta pot.

Jeanet Wiersma 19-12-2023 18:55

Een goed product voor een mooie prijs


Ans 19-09-2023 12:06

Als tip wil ik doorgeven om de Valisneria recht te verpakken en te verzenden. Veel bladeren waren geknakt.


johan leclercq 18-01-2021 08:42

in prachtige staat ontvangen en groeien enorm


G Brinker 15-05-2019 12:01

Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van de plant hij stekt al mooi door! alleen had ik meerdere stekken per pot verwacht


5 sterren op basis van 4 beoordelingen