Vallisneria gigantea

De Vallisneria gigantea is een zeer gemakkelijk te houden aquariumplant die bredere stengels heeft dan de ''standaard'' Vallisneria. Daarnaast wordt deze soort tot wel 80cm lang en gaan de stengels liggen op het wateroppervlak wat een zeer natuurlijk effe

Lees meer...
Artikelnummer: Aquarium

Vallisneria gigantea

 

De Vallisneria gigantea is een zeer gemakkelijk te houden aquariumplant die bredere stengels heeft dan de ''standaard'' Vallisneria. De plant doet het zeer goed in aquaria met de meest uiteenlopende waterwaarden. Hierdoor is de plant zeer geschikt voor zowel aquaria met grind en kraanwater als aquascapes, aquaria met toegevoegde CO2, etc. 

De Vallisneria gigantea wordt circa 30 - 80 centimeter lang (afhankelijk van de snoeilengte) wat een zeer mooi effect geeft. Tevens zorgen de lange bladeren voor veel schuilplaatsen voor (jonge) garnalen, kreeften en vissen. Wanneer het blad langer wordt dan de hoogte van het aquarium zullen deze gaan liggen aan het wateroppervlak. Dit breekt het licht op een natuurlijke manier en zorgt voor een zeer natuurlijke uitstraling. 

Deze aquariumplant groeit relatief snel en neemt zo veel afvalstoffen op. De toevoeging van een beetje plantenvoeding wordt dan ook zeker gewaardeerd. Tevens zorgt de plant gemakkelijk voor uitlopers waardoor deze gemakkelijk te stekken en vermeerderen is. 

G Brinker 15-05-2019 12:01

Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van de plant hij stekt al mooi door! alleen had ik meerdere stekken per pot verwacht


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen