Tibee (tigerbee) garnalen

Deze tibee garnalen zijn kruisingen tussen crystal black/red en tangerine tijger garnalen. Hierdoor ontstaan unieke kleuren en lijnen die deze garnalen zeer aantrekkelijk maken. Ook geschikt om verder mee te kruisen!

Lees meer...

Tibee (tigerbee) garnalen

 

Uit eigen kweek hebben we tibee (tigerbee) garnalen te koop. Het gaat om kruisingen tussen crystal black/red en tangerine tijger garnalen. De garnalen hebben een lengte van 1,2-2,0 cm. De garnalen hebben unieke kleuren en lijnen die deze garnalen zeer aantrekkelijk maken. De garnalen worden op een ph verlagende bodem gekweekt met 50% leidingwater / 50% gefilterd regenwater.

Deze tibee garnalen kunnen ook goed worden gebruikt om verder mee te kruisen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen met taiwan bee garnalen.

Het aquarium

Deze garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn, en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van kunnen afgrazen.

Voeding

Deze garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gavrieerd eten krijgen. Het beste is om de garnalen voornamelijk plantaardig voedsel te geven. In onze webshop zijn voedersticks goedkoop te bestellen. Als je hier een paar soorten van door elkaar mengt heb je een mooie complete voeding voor de garnalen.

Kweek

De garnalen kunt u het best houden op een pH van 6,0-7,0. Het vrouwtje draagt de zwarte eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De garnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen