Spotted head black garnalen

Mooie zwarte spotted head garnalen. Deze garnalen zijn drager van het pinto gen. Het betreft hier tweede tot vijfde generatie spotted head garnalen.

Lees meer...

Spotted head black

 

Uit eigen kweek hebben we zwarte spotted head garnalen te koop. Het gaat om dieren van 1,0-1,5 cm. De spotted head garnalen hebben een mooie dekking. De garnalen worden op een ph verlagende bodem gekweekt met 50% leidingwater en 50% regenwater.

Het aquarium

Deze garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn, en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van kunnen afgrazen.

Voeding

Deze garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gavrieerd eten krijgen. In onze webshop zijn voedersticks goedkoop te bestellen. Als je hier een paar soorten van door elkaar mengt heb je een mooie complete voeding voor de garnalen.

Kweek

Wanneer er met de garnalen gekweekt gaat worden, kunt u ze het beste houden op een ph verlagende bodem. De garnalen houden van een wat zachter en zuur water. Het vrouwtje draagt de zwarte eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De garnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp.

Pinto gen

Deze garnalen zijn drager van het pinto gen. Dat wil zeggen dat een gedeelte van het nageslacht van deze garnalen pinto garnalen zijn. Deze garnalen zijn ideaal voor het beginnen met de kweek van pinto garnalen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen