Red sakura - vuurgarnalen

Red sakura garnalen met een super rode dekkende kleur. Een makkelijk te houden garnaal. De red sakura is een makkelijk te kweken garnalen soort. Wordt ook vuurgarnaal genoemd.

Lees meer...

Red sakura garnalen (vuurgarnaal)

 

Red sakura garnalen uit Taiwan import. In Nederland staan ze beter bekend onder de naam vuurgarnalen.
Deze vuurgarnalen zijn ongeveer 1.5-2.0 cm groot. Vuurgarnalen hebben super dekkende rode kleur. De garnalen worden hier gekweekt op leidingwater en een gewone grindbodem. Komen het mooiste uit op een donkere bodem. Kunnen het best in een groep van minimaal 10 gehouden worden.

Het aquarium

Deze vuurgarnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15 liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn, en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van kunnen afgrazen.

Voeding

Deze vuurgarnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gevarieerd eten krijgen. In onze webshop zijn voedersticks goedkoop te bestellen. Als je hier een paar soorten van door elkaar mengt heb je een mooie complete voeding voor de garnalen.

Kweek

Deze vuurgarnalen behoren tot de garnalen soorten die het gemakkelijkste voor nakweek zorgen in het aquarium. Het vrouwtje draagt de wit/gele eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De vuurgarnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp.  
Neag 30-06-2021 19:48

De garnalen kwamen levend en gezond aan. Pakket was netjes ingepakt.


Dennis van Montfoort 11-07-2020 21:45

Man ik ben zo blij met de garnaaltjes, ze zien er mooi uit en lekker levendig.
Kan niet wachten op de nieuwe generatie.


A van Aubel 02-10-2019 11:52

Heb ze nu een paar weken in de bak zitten, ze zijn mooi op kleur, sommige hebben nu een eivlek, hoop dat ze snel gaan kweken.
Zeer tevreden met deze garnalen.


M Lenselink 25-06-2018 18:37

Diertjes binnen gekregen volgens afspraak. Mooie jonge dieren.


M Lenselink 11-06-2018 19:50

Diertjes zijn allen levend aangekomen. Er is netjes gewacht tot de temperatuur ( ten tijde van bestelling ruim 30 graden) gedaalt was voordat zij verstuurd werden. Goed verpakt en mooie dieren!


5 sterren op basis van 5 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »