Microsorum pteropus 'Windeløv'

De Microsorum pteropus 'Windeløv' is een bekende variant op de Javavaren. Deze aquariumplant wordt veel gebruikt om te binden op hout of steen en is gemakkelijk te houden. Wordt +- 15 tot 20 centimeter hoog.

Lees meer...
Artikelnummer: Aquarium
Aantal: 1

Microsorum pteropus 'Windeløv'

 

De Microsorum pteropus 'Windeløv' is een bekende variant op de Javavaren. De Microsorum pteropus 'Windeløv' is vernoemd naar de oprichter van Tropica ''Windeløv''. De Javavaren wordt veel gebruikt om te binden op hout of steen en is gemakkelijk te houden. De bladeren van de Windeløv heeft zeer fijne vertakkingen wat de aquariumplant zeer geliefd maakt.

De Microsorum pteropus 'Windeløv' vormt een Rizoom (wortelstok). Hiermee is deze aquariumplant goed vast te maken op hard-scape zoals hout en stenen.

De rizoom zal langzaam verder groeien en in lengte toenemen waardoor de plant zich in de breedte uitbreidt. Tevens is de rizoom goed te knippen en in meerdere stukken te verdelen waardoor deze aquariumplant gemakkelijk te stekken is. Plant de rizoom niet direct in de bodem, dan kan deze gaan rotten.

 

Hoogte 15-20 centimeter
Temperatuur 15 - 30° C
Licht weinig - veel
pH 5,5 - 8,0

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen