SL-aqua more nature black soil

SL-aqua more nature black soil is een zwarte pH verlagende bodem met een korrelgrootte van 1.5-3.5 millimeter. Deze bodem verlaagt de pH en kH op een natuurlijke wijze en zorgt op deze manier voor optimale waterwaarden voor bijvoorbeeld Caridina garnalen.

Lees meer...
€9,95 Incl. btw
Levertijd: Op voorraad, 1-2 werkdagen
Aantal: 239

SL-aqua more nature black soil

 

SL-aqua more nature black soil is een zwarte pH verlagende bodem met een korrelgrootte van 1.5-3.5 millimeter. De korrel is gemaakt van 100% natuurzuivere ingrediënten die zijn gebrand tot een harde korrel met een poreus oppervlak. De hardheid van de korrel zorgt er voor dat de vorm lang behouden blijft en dat de bodem niet stel begint te stuiven/verpulveren. Het poreuze oppervlak zorgt daarnaast voor een optimale leefomgeving voor filterbacteriën waardoor de bodem bijdraagt aan helder en zuiver aquariumwater.

SL-aqua more nature black soil is rijk aan natuurlijke organische zuren die er voor zorgen dat de kH wordt gebonden en de pH op een natuurlijke manier kan zakken tot circa 5,5 - 6,5 (afhankelijk van het gebruikte water). Hierdoor ontstaan de ideale waterwaarden voor vissen en garnalen (zoals Caridina garnalen), die houden van zacht en lichtzuur aquariumwater.

Deze actieve pH verlagende aquarium bodem bevat daarnaast voldoende voedingsstoffen om aquariumplanten tijdens het eerste halfjaar van voeding te voorzien. Deze voedingsstoffen komen van nature voor in de korrel en zijn speciaal gebalanceerd voor gebruik in garnalen aquaria met elke hoeveelheid aquariumplanten.

SL-aqua more nature black soil is de ideale pH verlagende bodem voor de aquariaan die alles graag 100% natuurlijk houdt!

Extra informatie

• De SL-aqua more nature black soil is ook geschikt in combinatie met een bodemfilter.
• Niet geschikt voor het houden van vissen die willen graven in de bodem (dit kan zorgen voor permanente troebelheid van het water).
• Niet voor vissen, garnalen en kreeften die een hoge pH nodig hebben.
• Kan het water bij eerste gebruik troebel maken. Dit moet in combinatie met een aquariumfilter binnen enkele uren weer weggetrokken zijn. Maakt water vervolgens kristalhelder!
• Zak gesloten bewaren om uitdroging te voorkomen.

Aangeraden wordt om een bodemdikte te nemen van minimaal 4 centimeter. Dit zorgt voor een optimale werking.

Inhoud: Keuze in 1, 3 of 8 liter
Kleur: zwart
Korrelgrootte: 1.5-3.5 mm


De benodigde hoeveelheid soil kan worden berekend door deze formule te gebruiken:

(lengte aquarium x breedte aquarium x bodemdikte)/940

Dus voor een aquarium van 60x30 en een bodemdikte van 4 cm heeft u nodig:
(60x30x4)/940=7,66 Liter

 

Marcin Jozef Bieniecki 14-03-2023 19:40

Best quality


Martine Franssens 16-02-2023 17:32

Heb ik gebruikt in de glazen plant pot houder. Supermooi!


j 17-06-2022 11:21

beste soil die ik tot nu toe heb gehad.


Sebastian Kowalewski 29-03-2021 19:26

Koper heeft geen omschrijving achtergelaten.


M Fiering 30-12-2020 23:43

Top spul, eigenlijk voor de cardina, maar ik heb er 3 neoncardima bakken op draaien. Planten vinden het top spul en alles gaat helemaal top.


5 sterren op basis van 5 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »