Shirakura mineraal stenen 200 gram

Deze mineraalstenen van Shirakura zijn gemaakt van zeer zuiver montmorilloniet. Bindt schadelijke stoffen, versterken de kleuren en verbeteren de vitaliteit.

Lees meer...
Artikelnummer: 01.3.3
Aantal: 17

Shirakura mineraal stenen

 

Deze minerale stenen van Shirakura zijn gemaakt van zeer zuiver montmorilloniet. Deze stenen versterken de kleuren en vitaliteit van garnalen. Teven voorkomen ze vervellingsproblemen.

Shirakura mineraal steen is een opzwelbare minerale steen gemaakt van montmorilloniet, welke het water verrijkt met belangrijke mineralen. Deze stenen dienen ook als natuurlijke ionenwisselaar voor het reinigen van het water. Door zijn hoge vermogen van uitwisseling van ionen kunnen giftige substanties zich binden aan de stenen. Bijvoorbeeld ammonium / ammoniak en zware metalen worden langdurig gebonden aan de stenen, en vormen geen gevaar meer voor uw dieren / garnalen.


In het begin zal het lijken of de mineraal stenen oplossen in het water. Dit is niet het geval. De stenen zullen enkel opzwellen, wat noodzakelijk is voor het opslaan van de giftige stoffen in de tussenlagen.

Goed voor de gezondheid, vitaliteit en heldere kleuren, alsook voor het vermijden van vervellingsproblemen. Het gebruik van de stenen is van belang bij het gebruik van natuurlijk, zeer zacht water of substraten welke het water verzachten. Uiteraard kunnen deze stenen ten alle tijden worden gebruikt om het water te verrijken met mineralen, en schadelijke stoffen te binden.

Japanse garnalen kwekers zijn overtuigd van de positieve eigenschappen van de minerale stenen en gebruiken in hun kwekerijën.

Dosering

Alvorens het gebruik houdt u de steen onder water voor een korte tijd. Ongeveer 4 keer 5 minuten laten weken (met tussenpauzes) voorkomt scheuren en breken van de stenen in het aquarium.

Plaats ongeveer 200g mineraal stenen per 100 liter water in het aquarium. Vervangen de stenen na ongeveer 6 maanden. Er zijn geen nadelen aan overdosering. Wanneer er algen gaan groeien op de stenen, kunnen de stenen gewoon onder de kraan worden afgespoeld, en vervolgens weer in het aquarium worden geplaatst.

Hendrik Pasterkamp 17-10-2023 10:12

Moet ze nog proberen.


T Steenbergen 16-03-2021 15:29

Koper heeft geen omschrijving achtergelaten.


Bert 13-02-2015 11:20

Goed product ! Merk meer activiteit van de dieren na het plaatsen van deze stenen in het aquarium.


4.65 sterren op basis van 3 beoordelingen