Bodemfilter middel

Met een bodemfilter maakt u van de gehele bodem een aquarium filter. Dit is zeer effectief aangezien de bodem van het aquarium vaak een groot oppervlak is. De medium bodemfilter bevat 20 plaatjes (14 x 7 cm) en 1 stijgbuis.

Lees meer...
Artikelnummer: 19.1.2
Aantal: 42

Bodemfilter middel

 

Door de hele bodem te gebruiken als filter, kunnen er ontzettend veel bacteriën huizen die uw aquarium schoon en in balans houden. Bodemfilters zijn ideaal voor het houden van Garnalen. Alle afvalstoffen worden in de bodem getrokken door middel van een aerated flow systeem, zonder dat de dieren hier last van hebben.

Een bodemfilter is zeer gemakkelijk in gebruik. U dient de panelen aan elkaar te bevestigen, en de stijgbuis te plaatsen op de panelen. Plaats het bodemfilter in uw aquarium. Dek vervolgens de platen af met uw bodembedekker. Hoe dikker de bodem, hoe meer bacteriën hier in kunnen huizen.

Een bodemfilter neemt weinig plek in, en is (op de stijgbuis na) onzichtbaar. Op de plaatsen waar u planten wilt hebben staan, kunt u er voor kiezen om een plaatje weg te laten.

Onderdelen:

- De losse panelen zijn 14 x 7 cm. (grootte van de doorvoerkanalen tussen de panelen is 2 mm.) In dit pakket zitten 20 platen.
- De stijgbuis is instelbaar van 34 tot 52 cm. Indien u hem afzaagt kan u hem ook nog korter maken uiteraard. Doorsnee buis is 20.5 mm binnenmaat/23 mm buitenmaat. De medium bodemfilter komt met 1 stijgbuis.

(Luchtpomp niet meegeleverd).

Ruud van Son 20-04-2020 17:50

4 sterren tot nu toe, want het filter draait nog niet zolang in de appelslakken bak (70 ltr.) Naast het bodem filter draait ook de gewone externe pomp ( tetra ex600) met sun sun voorfilter nog gewoon mee.
Maar zoals het er nu naar uitziet is het bodem filter een hele goede aanvulling.


F van de Noort 21-11-2019 18:06

Ik heb het bodemfilter geïnstalleerd in een kleine buitenvijver. Het water werd normaal snel groen en sinds het filter onder het granulaat ligt blijft het water kraakhelder.


j.c. talen 16-03-2018 21:02

bodem blijft erg stabiel, en houdt PH perfect laag


4.35 sterren op basis van 3 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »