Leptodictyum riparium ´Stringy Moss´ - In vitro cup

Leptodictyum riparium, ook wel Stringy Moss genaamd, is een mossoort die erg fijne takjes met uitlopers vormt (stringy). Deze takjes hebben zeer kleine blaadjes en groeien dicht naast elkaar. Door de compacte groei is dit mos ideaal voor garnalen.

Lees meer...
Aantal: 2

Leptodictyum riparium ´Stringy Moss´ - In vitro cup

 

Leptodictyum riparium, ook wel Stringy Moss genaamd, is een mossoort die erg fijne takjes met uitlopers vormt (stringy). Deze takjes hebben zeer kleine blaadjes en groeien dicht naast elkaar. Door deze compacte groeiwijze is het mos goed te gebruiken in combinatie met garnalen. Vooral jonge garnalen kunnen goed schuilen tussen het mos en tevens voedselresten vinden welke in het mos achterblijven.

Stringy moss is een makkelijke mossoort die snel groeit en weinig eisen stelt aan de waterwaarden. Hierdoor is Stringy moss in vrijwel elk aquarium toe te passen. Hoe meer licht hoe sneller de groei. Ook de toevoeging van een beetje plantenvoeding (EasyLife Profito) zal de groei bevorderen. Indien het mos te weelderig groeit, dan kan deze eenvoudig met een aquarium snoeischaar terug gesnoeid worden.

Omdat deze Javamos is opgekweekt in de beroemde in vitro cups is het mos volledig veilig en tevens vrij van plaagdieren en gifstoffen. 
 

Temperatuur 8 - 28° C
Licht Weinig - normaal
pH 5,0 - 8,0


0 sterren op basis van 0 beoordelingen