HS-aqua Fungicell

HS-aqua Fungicell zorgt voor bestrijding van schimmels bij zoetwatervissen in het aquarium. Fungicell is veilig te gebruiken i.c.m. andere dieren zoals garnalen, slakken en bodemvissen. Inhoud: 20 milliliter / voor 300-750 liter water.

Artikelnummer: 12.2.4
Aantal: 12

HS-aqua Fungicell

 

HS-aqua Fungicell zorgt voor bestrijding van schimmels (Saprolgenia of Achlya spec.) bij zoetwatervissen in het aquarium. Schimmels bij vissen zijn vaak besmettelijk en kunnen worden herkend aan schimmelvorming op de buitenkant van de vis. Vaak ontstaat schimmel rondom wonden en/of andere open plekken.

Snel een behandeling beginnen na het constateren van een visziekte is cruciaal om de overlevingskans van vissen zo groot mogelijk te houden. Het is tevens aan te raden om een vitaminepreparaat toe te voegen naast de medicatie om de gezondheid van uw vissen een boost te geven. Voldoende vitamines helpt bij mensen immers ook gezond te blijven!

Kenmerken waarvoor Fungicell toepasbaar is: schimmelvorming op de vis / lijkt op draden of ''wollige'' plekken op de vis.

Dosering

Doseren kan door middel van 2 methodes. Badmethode: 25 druppels doseren per 50 liter aquariumwater. De dosering kan elke 24 uur herhaald worden met 10 druppels per 50 liter water als de symptomen nog niet verdwenen zijn. De problemen zijn meestal in 3-6 dagen voorbij. Aanstipmethode: het middel direct via een wattentip op de schimmelplek aanstippen en de vis vervolgens terugzetten.

Inhoud: 20 milliliter, voldoende voor 300-750 liter water afhankelijk van hoevaak er behandeld wordt.

Voor zover bekend veilig voor vissen, garnalen/kreeften, slakken, roggen en aquarium planten. Gebruik van medicatie blijft altijd op eigen risico.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »