Eustralis Stellata 'Grof'

De Eustralis Stellata 'Grof' is een snelgroeiende aquariumplant welke tot 50 centimeter lange stengels kan vormen. De bladeren zijn lancet tot lijnvormig en groeien in kransvorm aan de stengels. Deze plant wordt ook wel 'Grof Naaldgras' genoemd.

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland

Eustralis Stellata 'Grof'

 

De Eustralis Stellata 'Grof' is een snelgroeiende aquariumplant welke tot 50 centimeter lange stengels kan vormen. De bladeren zijn lancet tot lijnvormig en groeien in kransvorm aan de stengels. Deze bladeren zijn 4-9 centimeter lang en 3-6 centimeter breed en vaak getand/gezaagd. Deze plant wordt ook wel 'Grof Naaldgras' genoemd.

Oude delen van de Eustralis Stellata 'Grof' zijn vaak frisgroen gekleurd terwijl nieuwe delen (vooral het blad) lilarood tot roodachtige kleuren laat zien. De bovenkant van het blad is vaak groen terwijl de onderkant van het blad de verschillende roodtinten kan laten zien. De roodkleuring wordt intenser met de toevoeging van CO2 en veel licht, maar dit is geen vereiste. Een beetje plantenvoeding komt deze aquariumplant zeker ten goede.

Deze snelgroeiende stengelplant is gemakkelijk te vermeerderen door het snoeisel opnieuw in de bodem te steken. Gunstig is zacht tot middelhard water.

100% veilig voor direct gebruik in het aquarium.

Kenmerken

Herkomst (Zuidoost) Azië
Hoogte 25-50 centimeter
Temperatuur 22 - 28° C
Licht normaal - veel
pH 5,0 - 7,5
Soort Gemiddeld

Deze plant wordt geleverd in een 5cm pot.

Jolanda Wisseborn 29-07-2023 16:18

Mooie soort, gezonde planten, Goede kwaliteit


5 sterren op basis van 1 beoordelingen