Cryptocoryne parva - In vitro cup

De Cryptocoryne parva (groene waterkelk) is de kleinste crypto soort en gemakkelijk te houden in het aquarium. De Cryptocoryne parva heeft een relatief compacte groeiwijze en vermeerderd zich gemakkelijk door uitlopers. Wordt +- 5-10cm hoog.

Lees meer...
Aantal: 2

Cryptocoryne parva - In vitro cup

 

De Cryptocoryne parva (groene waterkelk) is de kleinste crypto soort en gemakkelijk te houden in het aquarium. De Cryptocoryne parva heeft een relatief compacte groeiwijze en vermeerdert zich gemakkelijk door uitlopers. Door deze compacte groeiwijze ontstaan er veel schuilplaatsen voor (kleine) garnalen, kreeften en vissen. 

De Cryptocoryne parva komt goed tot zijn recht als voorgrond en middenbeplanting. Deze crypto soort is goed toe te passen in alle maten aquaria. Deze Cryptocoryne parva stelt weinig eisen aan het aquarium en heeft genoeg aan een beetje plantenvoeding. 

De groeiwijze van deze Crypto is afhankelijk van de hoeveelheid licht die hij krijgt. Bij weinig tot matig licht zullen de bladeren meer omhoog groeien. Bij veel en intensieve verlichting zal hij zijn bladeren horizontaal laten zakken. 

100% veilig voor direct gebruik in het aquarium.

 

Hoogte 5-10 centimeter
Temperatuur 22 - 26° C
Licht normaal - veel
pH 5,0 - 8,0

 

 

Hoe kan ik de Cryptocoryne Parva vermeerderen?

Om Cryptocoryne parva te vermeerderen, gebruik je gezonde moederplanten die uitlopers heeft gevormd. Zodra de uitlopers wortels hebben ontwikkeld, knip je ze voorzichtig van de moederplant af. Zorg ervoor dat elk stukje uitloper enkele bladeren en wortels heeft. Plant de afgeknipte uitlopers voorzichtig in het substraat van je aquarium.

 

Hoe kan ik de Cryptocoryne Parva snoeien?

Het snoeien van Cryptocoryne parva is vrij eenvoudig. Knip niet de gehele plant kort, maar knip alleen de langste bladeren zo dicht mogelijk bij de rozet af. Er vormen zich daarna vanzelf weer nieuwe bladeren. Zodra er nieuwe bladeren zijn gevormd kunnen de volgende grootste bladeren worden afgeknipt.

roger gielis 06-08-2023 14:16

Ok........


Michella Schuddeboom 03-07-2023 10:19

Keurig verpakt en makkelijk te verwerken


4.5 sterren op basis van 2 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »