Welke Aquarium Verwarming?

Welke Aquarium Verwarming is het Beste voor Mijn Tropische Vissen of Garnalen?

Het kiezen van de juiste aquarium verwarming is essentieel voor het houden van tropische vissen en garnalen. De meeste tropische vissen hebben een omgevingstemperatuur nodig tussen de 24 en 26 graden Celsius. Een aquarium heater kan helpen om het aquarium het hele jaar op een stabiele temperatuur te houden. Echter, het is belangrijk om de juiste maat te kiezen. Een heater met te veel vermogen zal vaak aan en uit moeten schakelen en kan daardoor sneller stuk gaan. Aan de andere kant, een heater met te weinig vermogen zal harder moeten werken om het water warm te houden, wat kan leiden tot doorbranding.


Soorten Aquarium Heaters

Er bestaan verschillende soorten aquarium heaters op de markt. De meeste moderne modellen hebben een ingebouwde thermostaat. De onderkant van de heater bevat een verwarmingselement en de bovenkant bevat een thermostaat die de temperatuur in de gaten houdt en de heater aan en uit schakelt. Sommige heaters hebben een draaiknop waarmee je de gewenste temperatuur kunt instellen, terwijl andere een ingebouwd display hebben waarop de temperatuur kan worden afgelezen. Er zijn ook kleinere heaters beschikbaar met een vooringestelde temperatuur, die geschikt zijn voor kleine aquaria of simpele tropische aquaria zonder veel speciale eisen.


Welke Maat Aquarium Heater heb ik Nodig?

Als algemene richtlijn kan worden aangehouden dat je 1 Watt vermogen nodig hebt per liter aquariumwater. Dus voor een 150 liter aquarium heb je een heater nodig van 150 Watt. Aquarium heaters zijn beschikbaar in verschillende maten, zoals 25W, 50W, 75W, 100W, 150W, 200W, 300W en 500W (dit kan verschillen per merk). Als je aquariumgrootte tussen twee van deze waarden inzit, kies dan voor het grotere model. Bijvoorbeeld, voor een 60 liter aquarium zou je kiezen voor een 75Watt aquarium heater. Als je een zeer groot aquarium hebt, zoals 600 liter, kun je het beste twee heaters van 300 Watt gebruiken en deze aan beide kanten van het aquarium plaatsen, zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Let op: sommige fabrikanten geven afwijkende adviezen. Lees daarom altijd de uitgebreide productomschrijving voor het kiezen van de juiste heater.

 

Thermometer

Alhoewel sommige aquarium verwarmers standaard al de aquarium temperatuur weergeven, doen ze dat zeker niet allemaal. Daarom is het in dergelijke gevallen altijd raadzaam om ook een aquarium thermometer te gebruiken voor een visuele controle op de water temperatuur. Mocht uw aquarium verwarming toch stuk gaan, dan kunt u altijd snel ingrijpen.


Ons Assortiment

Wij bieden aquarium verwarming aan van diverse gerenommeerde merken. Voor ieder aquarium is er altijd een juiste keuze te maken:

 

onlineaquariumspullen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.