Welke Aquarium Verwarming?

Welke Aquarium Verwarming moet ik kiezen?

 

Het kiezen van de juiste aquarium verwarming is erg belangrijk voor het houden van tropische vissen/garnalen. De meeste tropische vissen hebben een omgevingstemperatuur nodig tussen de 24 en 26 graden. Met een simpele aquarium heater houdt u het aquarium het hele jaar rond prima op temperatuur.

Een aquarium verwarmingselement met een te groot vermogen moet vaak aan en uit schakelen en gaat daardoor sneller stuk. Een aquarium verwarming met te weinig vermogen moet te hard zijn best doen om het water warm te houden. Dit zorgt er voor dat de verwarming constant aan staat in koude tijden. De aquarium verwarmer kan dan doorbranden.


Soorten heaters

De meeste moderne aquarium verwarmers hebben een ingebouwde thermostaat. De onderkant van de heater bevat een verwarmingselement en de bovenkant van de heater een thermostaat die de temperatuur continu in de gaten houdt en de aquarium verwarming aan en uit schakelt. Meestal is zo'n verwarmingselement uitgerust met een draaiknop waarmee je de gewenste temperatuur kunt instellen. Bij sommige heaters kan via een ingebouwde display de temperatuur worden afgelezen.

Daarnaast zijn er ook aquarium verwarmers met een kleine ingebouwde thermostaat en een vooringestelde temperatuur. De temperatuur van de aquarium heater kan dan niet worden aangepast, maar door het ontwerp zijn ze wel erg klein waardoor ze erg geschikt zijn voor kleine aquaria en simpele tropische aquaria zonder te veel eisen.


Welke maat aquarium heater heb ik nodig ?

Als algemene stelregel kan worden aangehouden dat er 1 Watt vermogen nodig is per liter aquarium water. Voor een 150 liter aquarium heeft u dus een heater nodig van 150 Watt. Aquarium verwarmingen zijn beschikbaar in 25W, 50W, 75W, 100W, 150W, 200W, 300W en 500W (globaal, kan verschillen per merk). Als uw aquariumgrootte tussen 2 van deze waarden inzit, kies dan voor het grotere model. Voor een 60 liter aquarium kiest u dus voor een 75Watt aquarium verwarming.

Als u echt een groot aquarium heeft van bijvoorbeeld 600 liter, dan kiest u voor 2 heaters van 300 Watt. Plaats dan één aquarium heater aan de linker en één aan de rechterkant in uw aquarium zodat de warmte netjes verdeeld wordt.

Let op: voor sommige typen aquarium verwarming kan worden afgeweken in het advies door de fabrikant. Lees daarom altijd de uitgebreide productomschrijving voor het kiezen van de juiste heater.

 

Thermometer

Alhoewel sommige aquarium verwarmers standaard al de aquarium temperatuur weergeven, doen ze dat zeker niet allemaal. Daarom is het in dergelijke gevallen altijd raadzaam om ook een aquarium thermometer te gebruiken voor een visuele controle op de water temperatuur. Mocht uw aquarium verwarming toch stuk gaan, dan kunt u altijd snel ingrijpen.


Ons Assortiment

Wij bieden aquarium verwarming aan van diverse gerenommeerde merken. Voor ieder aquarium is er altijd een juiste keuze te maken:

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.