AquaMaster Tools P160-Pro pH/EC/TDS/Temp

Gebruik de professionele AquaMaster Tools P160 pro voor een uiterst nauwkeurige meting van pH, EC/US PPM/TDS en Watertemperatuur. Met vervangbare electrode en automatische calibratie. Inclusief toebehoren.

Lees meer...
Artikelnummer: 19.3.2
Aantal: 5

AquaMaster Tools P160-Pro pH/EC/TDS/Temp

 

De vernieuwde Combo Pen P160 Pro is doorontwikkeld en beschikt over verbeterde software. Het grote voordeel van dit model is dat de EC analoog wordt gekalibreerd, zodat de kalibratievloeistof niet persé 25 C hoeft te zijn. U kalibreert zonder afwijkingen.

EC buffervloeistoffen zijn erg temperatuurgevoelig, maar dit geldt niet voor pH. De elektrode is eenvoudig te vervangen (op bestelling te leveren) mocht deze versleten of stuk zijn. Dit model wordt geleverd in een robuust bewaarkoffertje inclusief pH 4,01, pH 7,00 en EC 1413 buffervloeistoffen, zodat de meter op een later tijdstip gekalibreerd kan worden.

De Combo Pen P160 Pro is uitermate geschikt voor het meten van de pH/EC/TDS en temperatuur van alle vloeistoffen zoals in aquaria, vijvers, zwembaden, etcetera. Met de eenvoudig te bedienen knoppen schakelt u gemakkelijk tussen de parameters. De meter wordt gekalibreerd en inclusief batterijen geleverd.

De pH heeft een meetbereik van 0.0 tot 14.0 pH met een accuratie van +- 0.1 pH. U kunt de pH op de meter automatisch kalibreren met 1 van onze bufferoplossingen (4.01, 7.00). Het is aan te raden om de meter minimaal 3 keer per jaar te kalibreren.

De EC heeft een meetbereik van 0.0 tot 19.9 EC met een accuratie van +-0.1 EC (x100 voor de microsiemens). U kunt de EC op de meter handmatig kalibreren met de bufferoplossing 1413 µS/cm. Het is aan te raden om de meter minimaal 3 keer per jaar te kalibreren. 

 
Hoe werkt de meter ?
  1. Verwijder het beschermkapje.
  2. Reinig de elektrode zorgvuldig met gedistilleerd water en droog deze af.
  3. Druk op de Aan/uit toets zodat de meter opstart.
  4. Steek de meter rechtop in de oplossing tot de rand en roer zachtjes. Wacht enkele seconden tot de juiste waarde op het display verschijnt.
  5. Druk op de Temp/CAL toets om te schakelen tussen temperatuur en fahrenheit.
  6. Druk op de PH/EC toets om te schakelen tussen pH en EC.
  7. Zorg dat de meter in de EC modus staat om te schakelen tussen EC, US, TDS en PPM. Houd vervolgens de PH/EC toets langer dan 5 seconden ingedrukt om te wisselen van parameter.
  8. Spoel na gebruik de elektrode schoon met water en druk op de Aan/uit toets om de meter uit te schakelen.

Deze meter wordt standaard geleverd met een droge opslagelektrode, wat betekent dat opslag in vloeistof niet nodig is.

 

Inhoud

- 1 x Combo Pen P160 Pro
- 1 x Bewaar doos
- 1 x Buffer oplossing pH 7.00 50ml
- 1 x Buffer oplossing pH 4.01 50ml
- 1 x Buffer oplossing EC 1413 25ml
- 1 x Schroevendraaier voor kalibratie
- 1 x Handleiding (NL - EN - DE)

Handleiding

Chin-Tsai van de Beld 03-06-2020 21:51

De meter is erg makkelijk in gebruik en reageert enorm snel. Heb deze meter gekozen omdat het meerdere metingen zeer nauwkeurig doet, dit is wel fijn omdat je hierdoor niet meerdere apparaten nodig hebt maar gewoon één.

De eerste apparaat was defect maar contact opgenomen te hebben met de eigenaar van Aqua master tools is het heel snel opgelost, hij heeft mij erg goed geholpen en dat nog op zijn vrije dag terwijl die in de auto zat. Hij heeft een nieuwe meter eigenhandig gekalibreerd geijkt en het naar mij opgestuurd.

De service is meer dan goed en het apparaat werkt erg nauwkeurig, ben er enorm blij mee.


5 sterren op basis van 1 beoordelingen