Shrimps Forever biopowder

Shrimps Forever biopowder zorgt in nieuwe en bestaande aquaria voor de groei van micro-bacteriën. Deze bacteriën vormen in aquaria een witte waas die wordt gegeten door de garnalen. Deze methode wordt steeds vaker gebruikt om aquaria in te draaien voor g

Lees meer...
Artikelnummer: 21.3.3
Aantal: 52

Shrimps Forever biopowder

 

Shrimps Forever biopowder is een mix van goede bacteriën en mineralen die in nieuwe en bestaande aquaria zorgen voor de groei van micro-bacteriën. (Jonge)garnalen eten deze micro-bacteriën, die een belangrijk deel uitmaken van het voedsel wat ze opnemen. Door deze micro-bacteriën goed te laten groeien en onderhouden hebben de garnalen altijd voldoende, natuurlijke voeding tot hun beschikking wat het overlevingspercentage ten goede komt.

Tegenwoordig worden aquaria steeds vaker ingedraaid met de toevoeging van biopowder. Tijdens de indraaiperiode wordt er een witte waas zichtbaar wat eigenlijk de gegroeide bacteriën zijn. Hierdoor draait het aquarium direct goed in met voldoende filterbacteriën maar nog belangrijker is dat de garnalen na toevoeging aan het aquarium het eigenlijk altijd meteen goed doen door de hoeveelheid voedsel.

Aangezien Shrimps Forever biopowder de van nature voorkomende micro-bacteriën laat groeien kan dit nooit het water vervuilen. Deze bacteriën komen doorgaans ook al in het water voor, maar dan slechts in hele kleine mate. Dus biopowder te gebruiken wordt het water dus niet belast en blijven afvalstoffen laag. Hierdoor zullen garnalen zich prettiger voelen wat de kleuring en kweek bevorderd.

Shrimps Forever biopowder is vergelijkbaar met SL-Aqua Vitality.


Ingrediënten en dosering

Micro-bacteriën, mineralen en granen. Biopowder toevoegen aan een nieuw aquarium, uitstrooien over de bodem voor het vullen met water. Voeg een half potje biopowder toe per 100 liter inhoud. Dit zorgt voor groei van de mycelium (goede schimmel) die als voedsel dient voor garnalen. Garnalen toevoegen na +- 4 weken van indraaien. Daarna om de dag 1 schepje (bijgevoegd) toevoegen per 100 liter water.

Inhoud

Pot van 50 gram in de vorm van poeder.

SIMON Groot 27-02-2023 12:10

Goed spul1111


5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »