Sera Siporax medium

Sera Siporax medium 15mm zijn de welbekende siporax buisjes van Sera. Door het grootst mogelijke oppervlak te creëren is een grote aanhechting van reinigingsbacteriën in combinatie met een compacte vorm mogelijk. Houdt aquariumwater schoon en helder.

Lees meer...
Artikelnummer: 16.3.3

Sera Siporax Professional 15mm

 

Sera Siporax medium 15mm zijn de welbekende siporax buisjes van Sera. Door het grootst mogelijke oppervlak te creëren is een grote aanhechting van reinigingsbacteriën in combinatie met een compacte vorm mogelijk. Hierdoor blijft het biologisch evenwicht in het aquarium optimaal en worden waterwaarden gestabiliseerd.

In tegenstelling tot andere op de markt verkrijgbare filterringen, bestaat sera siporax uit gesinterd glas met een unieke driedimensionale poriën structuur. Dit maakt een maximale vergroting van het oppervlak mogelijk. Tegelijkertijd creëren de fijne poriën ideale vestigingsomstandigheden voor schadelijke stoffen afbrekende bacteriën. Daarnaast zorgt de open poriën structuur voor een optimale doorstroming van nieuw aquariumwater, waardoor alles wordt gereinigd.

Door gebruik te maken van Sera Siporax medium bent u verzekerd van het beste filtermateriaal in combinatie met de langste levensduur. Door het aquarium goed in balans te houden worden algen voorkomen en krijgen aquariumplanten optimale kansen om te groeien.


Inhoud:
290 gram (1000ml), voldoende voor filtering van 200 liter aquariumwater. Inclusief filterzakje.

 

 

Hoe wordt Sera siporax gebruikt?

Sera Siporax kan in bijna alle filters geplaatst worden, zowel in zoet- alsook in zeewateraquariums. Voor een constante optimale filtrering met siporax wordt een mechanische voorfiltrering geadviseerd, om zo vuildeeltjes en zwevende stoffen te verwijderen.

 

Gebruiksaanwijzing eerste gebruik

Doe de siporax in het filterzakje (meegeleverd) en spoel kort af onder de kraan. Het filtermediazakje vervolgens als laatste – dus helemaal onderaan – in de filter plaatsen.

 

Reiniging siporax

Voor een optimale filtrering wordt geadviseerd om de siporax pas dan te reinigen, als de doorstroming in het filter duidelijk minder wordt. Spoel de siporax voorzichtig uit met aquariumwater. Daarna is de siporax  zonder vermindering van de prestatie meteen weer klaar voor gebruik.

 

Wanneer moet ik siporax vervangen?

Afhankelijk van de mechanische belasting (watercapaciteit, voorfiltrering) blijft siporax jarenlang goed bruikbaar. Het kan zolang gebruikt worden, tot de ringen uit elkaar vallen. Pas dan hoeft de siporax vervangen te worden.

Robbert Kurpershoek 08-08-2023 09:13

Goede ervaringen ook in andere filters


5 sterren op basis van 1 beoordelingen