Sera soil heating set

Deze computer gestuurde soil heating set zorgt voor een temperatuurverschil van 1–2°C tussen de bodem- en watertemperatuur. Hierdoor worden voedingsstoffen goed naar de plantenwortels getransporteerd. Ideaal voor een aquascape en goed weg te verberge...

Lees meer...
Artikelnummer: 15.5.6
Aantal: 2

Sera soil heating set

 

Deze computer gestuurde soil heating set zorgt voor een temperatuurverschil van 1–2°C tussen de bodem- en watertemperatuur. Het is raadzaam om de Sera soil heating set te gebruiken in combinatie met een verwarmingselement om plantengroei optimaal te stimuleren.

Door de bodem te verwarmen ontstaat er veel watercirculatie in de bodem. Warm water stijgt naar boven omdat dit een hogere dichtheid heeft. Het water trekt dus weg uit de bodem en maakt plaats voor koeler water. Dit koelere water neemt voedingsstoffen met zich mee waar de planten van profiteren. Door deze waterbeweging wordt tevens het rottingsproces in de bodem tegengegaan.

U zult genieten van stabiele waterwaarden en prachtige plantengroei wanneer u gebruik maakt van de Sera soil heating set. De besturingscomputer maakt het exact instellen van de gewenste temperatuur mogelijk; een temperatuursonde meet de daadwerkelijke temperatuur. Bijzonder veilig door laagvolttechniek.

De soil heating set is bijzonder geschikt voor aquascapes. De set is gemakkelijk weg te werken en zorgt ook voor optimale waterbeweging in de opgehoogde zones waar normaal geen waterbeweging plaats zal vinden. Dit zorgt voor lange wortels en mooie planten.

Inhoud

 

  • 6 m verwarmingskabel (plus 2,2 m toevoerkabel)
  • besturingscomputer met temperatuursonde
  • 10 zuighouders voor een eenvoudige installatie op de bodem van het aquarium
  • transformator (24 V)
  • gebruiksaanwijzing
0 sterren op basis van 0 beoordelingen