Salvinia natans - Kleine vlotvaren drijfplant

Salvinia natans (kleine vlotvaren) is een gemakkelijke drijfplant die erg mooie en kleine groene blaadjes heeft. Deze drijfplant neemt voor afvalstoffen op en zorgt voor een natuurlijke breking van het licht. De wortels van de plant worden circa 3cm lang.

Lees meer...
Artikelnummer: Aquarium
Aantal: 2

Salvinia natans (kleine vlotvaren)

 

De Salvinia natans (kleine vlotvaren) is een gemakkelijke drijfplant die erg mooie en kleine groene blaadjes heeft. Deze blaadjes hebben een soort van donshaartjes op het blad die water afstoten en zo er voor zorgen dat de bladeren niet gaan rotten. Deze drijfplant is gemakkelijk te houden en vermeerderd gemakkelijk door de vorming van strengen. Een beetje plantenvoeding zoals Vimi micro zorgt voor een versnelling van de groei.

Deze drijfplant neemt voor afvalstoffen op en zorgt voor een natuurlijke breking van het licht. Hierdoor wordt de algengroei actief geremd en voorkomen. Tevens zorgt de breking van het licht voor een natuurlijkere uitstraling van het algehele aquarium.

De Salvinia natans groei kleine plantenwortels direct onder het wateroppervlak met een lengte van circa 3 a 4 centimeter. Garnalen, kreeften en andere kleine dieren schuilen graag tussen deze wortels en kunnen er veel voedsel vinden.

Wij verkopen deze drijfplant in een bakje met 100cc inhoud. Dit is voldoende voor circa een 10 x 10cm oppervlak maar het vermeerderd zich snel.

C.G. van Donselaar 17-12-2022 15:25

Leuk klein drijfplantje


M. Bidotti 10-12-2020 12:29

Koper heeft geen omschrijving achtergelaten.


Mara Cuijpers 25-11-2018 22:10

Koper heeft geen omschrijving achtergelaten.


P.A. van Vliet 09-11-2018 11:03

Mooi plantje en genoeg in een bakje.
Plantje groeit/vermenigvuldigd best snel.
Garnalen vinden het ook.een leuk plantje.
Dempt ook net de scherpte van het licht.
PH 6, Kh 0, 22 graden, 400 mircosiemems


5 sterren op basis van 4 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »